Μουντιάλ: Γυναίκα διαιτητής στον αποψινό 1/12 αγώνα - Αυτή είναι η κούκλα μελαχρινή Γαλλίδα

Θα την δούμε στον αγώνα Κόστα Ρίκα - Γερμανία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μουντιάλ: Γυναίκα διαιτητής στον αποψινό 1/12 αγώνα - Αυτή είναι η κούκλα μελαχρινή Γαλλίδα

Το Μουντιάλ έχει μπει για τα καλά - πλέον - στην καθημερινότητα των τηλεθεατών αφού οι αγώνες σημειώνουν συνταρακτικά ποσοστά τηλεθέασης. Ο χθεσινοβραδινός Πολωνίας - Αργεντινής, δε, έκανε εξωπραγματικά νούμερα (δείτε τα εδώ). Απόψε 1/12 όμως θα γραφτεί... ιστορία!

Γυναίκα διαιτητής στο Μουντιάλ

Η Στεφανί Φραπάρ γράφει ιστορία αφού ορίστηκε να σφυρίξει τον αγώνα της Κόστα Ρίκα με τη Γερμανία και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει αγώνα Μουντιάλ ανδρών. Η 38χρονη Γαλλίδα θα πλαισιωθεί από δυο γυναίκες, καθώς βοηθοί της θα είναι η Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και η Γιοσίμι Ιαμάστα από την Ιαπωνία.

«Το Μουντιάλ των ανδρών είναι η πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως. Έχω διαιτητεύσει αγώνες στη Γαλλία και την Ευρώπη, οπότε ξέρω πώς να το διαχειριστώ», είπε η Φραπάρ.

Η Στεφανί Φραπάρ, έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, όπως επίσης και η πρώτη γυναίκα που ορίστηκε σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών.

Το πρόγραμμα Μουντιάλ της Πέμπτης (1/12)

Όλα τα φώτα σήμερα θα είναι συγκεντρωμένα στην τιτανομαχία μεταξύ της Κροατίας και του Βελγίου με φόντο την πρόκριση στους “16”, αλλά και στην προσπάθεια της Γερμανίας να σώσει την παρουσία της στη διοργάνωση στο φινάλε των ομίλων.

Η Κροατία, το Μαρόκο και το Βέλγιο θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική για τις δύο πρώτες θέσεις του έκτου ομίλου. Η Κροατία είναι στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς, όσους έχει και το Μαρόκο. Τρεις βαθμούς έχει το τρίτο Βέλγιο, ενώ εκτός Μουντιάλ 2022 βρίσκεται ήδη ο Καναδάς με 0 βαθμούς.

Το Μαρόκο μοιάζει να είναι σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, καθώς με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στον αδιάφορο Καναδά προκρίνεται στην επόμενη φάση. Ακόμα και με ήττα, οι Αφρικανοί έχουν ελπίδες, αρκεί οι Κροάτες να νικήσουν τους Βέλγους. Η Κροατία περνάει στους “16” έστω με ισοπαλία κόντρα στο Βέλγιο. Εάν ηττηθεί τότε πάλι θα έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση. Συγκεκριμένα, προκρίνεται με ήττα του Μαρόκου από τον Καναδά.

Το Βέλγιο χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην Κροατία για να προκριθεί. Σε περίπτωση ισοπαλίας, χρειάζεται ήττα του Μαρόκου από τον Καναδά, με πάνω από τρία γκολ για να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Το πρόγραμμα:

  • 17:00 Καναδάς – Μαρόκο (ΑΝΤ1+, antenna.gr)
  • 17:00 Κροατία – Βέλγιο (ΑΝΤ1 + ΑΝΤ1+)
  • 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (ΑΝΤ1+, antenna.gr)
  • 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία (ΑΝΤ1 + ΑΝΤ1+)