Σκέτη υπερπαραγωγή - Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Το κέντρο της Αθήνας γέμισε φως όταν ο Δήμος Αθηναίων άναψε τα 40.000 φωτάκια που κοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Αθήνας.

Για περισσότερο από ένα μήνα, οι Αθηναίες, οι Αθηναίοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, σε κάθε σημείο της.

Στην εκδήλωση του δήμου Αθηναίων το βράδυ της Πέμπτης (1/12) υπήρξε μουσική με τον Πέτρο Κούρτη και τη πάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες να ανοίγουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η Τάμτα.

Τον ρόλο των παρουσιαστών ανέλαβαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά. Όσο για το χριστουγεννιάτικο έλατο που θα κοσμεί τις επόμενες εβδομάδες το κέντρο της Αθήνας, ταξίδεψε από το Καρπενήσι και έχει ύψος 21 μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου 6 τόνους. Ο φωτισμός του θα γίνεται από 40.000 λαμπάκια led μήκους 5 χιλιομέτρων, ενώ στα κλαδιά του υπάρχουν εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο 2022
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Στο κέντρο και στις γειτονιές, το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους και έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84, θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, «χριστουγεννιάτικα χωριά», πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές γιορτινές εκπλήξεις.

Αθήνα Χριστούγεννα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται ότι με led έχουν αντικατασταθεί τα δύο τελευταία χρόνια όλα τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της Αθήνας.

Με στόχο να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο Δήμος της Αθήνας επέλεξε να μην κάνει «εκπτώσεις» στον στολισμό της Αθήνας, πετυχαίνοντας παράλληλα μια μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση ενέργειας (ποσοστό 80%).

Σύνταγμα δέντρο
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI