«Αυτό και τίποτα άλλο» - Οι δηλώσεις του δικηγόρου του πάτερ Αντωνίου έξω από τον Άρειο Πάγο

Τι υποστήριξαν για την υπόθεσή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Αυτό και τίποτα άλλο» - Οι δηλώσεις του δικηγόρου του πάτερ Αντωνίου έξω από τον Άρειο Πάγο

Στον Άρειο Πάγο έφτασαν το πρωί της Δευτέρας 5/12 οι δικηγόροι του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας για να συναντήσουν τον Εισαγγελέα, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο σχετικά με τις εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου, καθώς μέρα με την μέρα αυξάνονται οι καταγγελίες περί κακής συμπεριφοράς και παρενόχλησης.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό μέσα από το Πρωινό, πως υπάρχει στην Αχαρνών ένα σπίτι - κολαστήριο όπου μένουν τα παιδιά. «Είναι σοκαριστικό και θα ακουστεί για πρώτη φορά, είναι ρεπορτάζ της Άριας. Μιλάμε για μια ιδιότυπη φυλακή, για ένα ιδιότυπο σωφρονιστήριο, σε ένα σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο όρος δομή έχει χάσει την έννοιά του. Τι να πούμε; Για δομή στη Λιοσίων που έμεναν τρεις ιερόδουλες από την Αφρική; Κι έκλεισαν δύο οίκοι ανοχής γιατί ήταν τα γνωστά κορίτσια της Κιβωτού.

Λέγανε “ποιες; Αυτές οι ιερόδουλες;” τα κορίτσια της Κιβωτού, τους είχε βγει το όνομα. Χάθηκε η μπάλα πατήρ Αντώνιε, καλημέρα και καλή εβδομάδα, εκεί από τον Βύρωνα που μας βλέπεις. Εδώ μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα, αν επιβεβαιωθεί το ρεπόρταζ. Να έχει γίνει ιδιότυπη φυλακή-σωφρονιστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα; Και να πηγαίνουν ως εθελοντές κανονικοί αστυνομικοί ως δεσμοφύλακες; Τι πράγματα είναι αυτά;», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας (δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο).

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του πατρός Αντωνίου έξω από τον Άρειο Πάγο

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι δηλώσεις των δικηγόρων του πάτερ Αντώνιου.

«Το είπαμε και με τον κ. Κώτσο, το είπαμε και με τον κ. Τριανταφύλλου και το ξαναλέμε. Το μόνο που απαιτεί η πλευρά του πατρός Αντωνίου και των φερομένων εμπλεκομένων είναι αυτό που επαναλαμβάνουν στερεότυπα οι πολιτικοί ότι η μόνη σκοπιμότητα είναι η εφαρμογή της νομιμότητας. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Αυτό και τίποτα άλλο.

Δεν απαντάμε επί της ουσίας της υπόθεσης. Ο πατέρας Αντώνιος είναι μία χαρά. Δεν θα απαντήσουμε σε κάτι άλλο, ευχαριστούμε πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δικηγόρος, κ. Κονταξής στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.