Εύα Καϊλή: Σοκαριστικό - Τι βρέθηκε στο παιδικό δωμάτιο της 2χρονης κόρης της

Ασύλληπτο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες όσον αφορά την σύλληψη της πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή. Πέραν από τα 600.000 ευρώ που βρέθηκαν σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της, βρέθηκαν στο σπίτι της άλλες 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η εκπομπή Live News του MEGA, οι βελγικές αρχές βρήκαν τις 150.000 ευρώ κάτω από το κρεβάτι του παιδιού (δείτε εδώ που βρίσκεται αυτές τις στιγμές η 2χρονη κόρη της), στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο, όμως ο δικηγόρος της οικογένειας Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει κούνια στο σπίτι, όπως του μετέφερε η οικογένεια χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσεις αν και που βρέθηκαν χρήματα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε στις βελγικές Αρχές ότι γνώριζε πως ο σύντροφός της (δείτε εδώ φωτογραφίες του) και ο Αντόνιο Παντζέρι είχαν σχέσεις με το Κατάρ, ενώ του είχε επιστήσει σχετικά την προσοχή. Επίσης, κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς έκανε και ότι δεν παρακολουθούσε τα αρχεία του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Το αίτημα της Καϊλή από τις αρχές

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η Εύα Καϊλή ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι - αίτημα που απορρίφθηκε από τις βελγικές Αρχές που θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερη λόγω της σοβαρότητας του κατηγορητηρίου.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά το ιδιόκτητο σπίτι της στις Βρυξέλλες, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είπε πως το είχε αποκτήσει με δάνειο, ωστόσο δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για το πώς κατόρθωσε να το αποπληρώσει.

Το πόθεν έσχες της (2018-2020)

2019

Στο επόμενο «πόθεν έσχες» έτους 2020 (χρήση 2019) εμφανίζει εισοδήματα περίπου 219.000 ευρώ. Οι καταθέσεις εκτοξεύονται σε περίπου 405.000 ευρώ εκ των οποίων τα 335.680 σε Βελγική τράπεζα. Η συγκεκριμένη αύξηση δεν φαίνεται να προκαλείται από την πώληση της μονοκατοικίας καθώς στην τρέχουσα χρονιά αγοράζει διαμέρισμα στο Ψυχικό – 4ου ορόφου 169 τ.μ. με υπόγειο 40 τμ έτους κατασκευής 2017. Για την αγορά καταβάλλει συνολικά 270.000 ευρώ (αντικειμενική αξία συμβολαίου απόκτησης 670 χιλ ευρώ). Ως πηγή προέλευσης των χρημάτων δηλώνει την πώληση περιουσιακού στοιχείου.

2020

Στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης έτους 2021 (χρήση 2020) η κυρία Καϊλή εμφανίζει εισοδήματα 164.000 ευρώ. Οι καταθέσεις ανεβαίνουν σε 461.846 ευρώ ενώ η ακίνητη περιουσία δεν εμφανίζει μεταβολή.

2021

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν τον ίδιο μισθό ο οποίος ορίζεται στο 38,5% του βασικού μισθού δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός των ευρωβουλευτών ανέρχεται, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς, σε €9.386,29 (Ιούλιος 01/01/2022).

Ο μισθός αυτός πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου. Όλοι οι ευρωβουλευτές πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές της ΕΕ. Μετά την παρακράτηση αυτών, ο μισθός ανέρχεται σε €7.316,63. Επιπλέον, τα περισσότερα κράτη μέλη υποχρεώνουν τους ευρωβουλευτές τους να πληρώνουν πρόσθετο εθνικό φόρο. Ως εκ τούτου, ο τελικός μισθός των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαρτάται από τους φορολογικούς κανόνες που ισχύουν στη χώρα εκλογής τους.