Σαν κάστρο οι φυλακές που κρατείται η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες - Βίντεο από τα κελιά

Ασύλληπτο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σαν κάστρο οι φυλακές που κρατείται η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες - Βίντεο από τα κελιά

Η φυλακή Saint-Gilles, στην οποία κρατείται μέχρι στιγμής η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, (δείτε εδώ που βρίσκεται η 2χρονη κόρη της μετά την φυλάκιση αυτής και του συζύγου της) είναι ένα βελγικό σωφρονιστικό ίδρυμα που βρίσκεται στα όρια των κοινοτήτων Saint-Gilles, Ixelles και Forest στην περιοχή των Βρυξελλών. Είναι αντιπροσωπευτικό του κυψελοειδούς συστήματος που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Η φυλακή Saint-Gilles βρίσκεται στον αριθμό 106 της Avenue Ducpétiaux στο δήμο Saint-Gilles. Το πίσω μέρος του τείχους συνορεύει με τη λεωφόρο Avenue de la Jonction απέναντι από τη φυλακή Forest. Οι δύο φυλακές συνδέονται με υπόγειο πέρασμα. Η φυλακή Saint-Gilles βρίσκεται στον αριθμό 106 της Avenue Ducpétiaux στο δήμο Saint-Gilles1. Το πίσω μέρος του τείχους συνορεύει με τη λεωφόρο Avenue de la Jonction απέναντι από τη φυλακή Forest. Οι δύο φυλακές συνδέονται με υπόγειο πέρασμα2. Αυτή η εγγύτητα προκαλεί συχνά σύγχυση μεταξύ των δύο φυλακών στην απεικόνισή τους από τα μέσα ενημέρωσης.

Η περιοχή των Βρυξελλών διαθέτει συνολικά τρία κτίρια φυλακών: τη φυλακή Saint-Gilles, τη φυλακή Forest και το γυναικείο τμήμα της, το οποίο διαθέτει ξεχωριστή είσοδο στην οδό Berkendael.

Οι πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή μέσα από την φυλακή

Ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η κ. Καϊλή «δεν έχει καμία σχέση» με χρηματισμούς του Κατάρ και πως η ίδια δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζωή της.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ. Καμία, ρητά και κατηγορηματικά», δήλωσε στο Open ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για το Qatargate θα παρουσιαστούν αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών.

«Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω, γιατί απαγορεύεται και σεβόμαστε το απόρρητο. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της, είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου εκεί υποτίθεται ήταν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά, γιατί μου το είπε και η αδελφή της η Μανταλένα Καϊλή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Μιλάτε για χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα. Εγώ προσωπικά ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω, υπάρχει το απόρρητο. Δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της Εύας Καϊλή και είναι ελεύθερος αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η κ. Καϊλή «δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζωή της», επεσήμανε. «Η μόνη της δραστηριότητα είναι αυτή η οποία είναι γνωστή, ευρωβουλευτής. Αυτό που ακούσατε για μία εταιρεία real estate, είναι μία ΙΚΕ που έχει συσταθεί εδώ και ένα μήνα με εταιρικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ και δεν έχει λειτουργήσει ακόμη. Και όλα αυτά προκύπτουν στο ΓΕΜΗ. Καμία εμπορική δραστηριότητα δεν είχε στη ζωή της η κ. Καϊλή», συνέχισε ο δικηγόρος.

Αναφορικά με το «πάγωμα» των λογαριασμών συγγενών της Εύας Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ήταν υποχρεωμένη προληπτικά να πάρει κάποια μέτρα, λόγω της κατηγορίας, αλλά συμπλήρωσε ότι θα κατατεθεί προσφυγή.

«Δέσμευσε τους λογαριασμούς της αδελφής και του πατέρα της κ. Καϊλή. Αυτοί οι λογαριασμοί είναι που κατατίθενται οι μισθοί, δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα που δεν υπάρχει στην οικογένεια Καϊλή. Για αυτό τον λόγο αύριο θα καταθέσουμε σχετική προσφυγή κατά της δεσμεύσεως και πιστεύουμε θα ευδοκιμήσει», δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά στα ακίνητα, τόνισε ότι αυτά έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες τόσο της Εύας Καϊλή όσο και της αδελφής της. «Και είναι όλα αιτιολογημένα περιουσιακά στοιχεία, μέχρι το τελευταίο ευρώ», πρόσθεσε και σημείωσε ότι δεν έχει ενημέρωση πως η κ. Καϊλή έχει μεταφερθεί σε άλλες φυλακές.