Στη Θεσσαλονίκη Ρομά από όλη την Ελλάδα - Λαοθάλασσα στην κηδεία του 16χρονου

Δείτε βίντεο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στη Θεσσαλονίκη Ρομά από όλη την Ελλάδα - Λαοθάλασσα στην κηδεία του 16χρονου

Σπαρακτικές στιγμές αυτή την ώρα στον οικισμό Αγίας Σοφίας, όπου συγγενείς και φίλοι ακολουθούν την πομπή με το φέρετρο του 16χρονου Ρομά - που πυροβόλησε αστυνομικό - από τον καταυλισμό έως τα κοιμητήρια του Ευόσμου.

Ρομά από όλη την Ελλάδα βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποχαιρετίσουν τον ανήλικο, ο οποίος κατέληξε έπειτα εννέα ημέρες μάχης στην Εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr στην είσοδο του σπιτιού του έχει τοποθετηθεί ένα λευκό σεντόνι, πάνω στο οποίο έχουν απλώσει σε όλο το μήκος του ροδοπέταλα, στη μνήμη του. Επίσης, κοινότητες των Ρομά από χθες καταθέτουν στεφάνια, με τους συγγενείς να ευχαριστούν τον κόσμο για τη συμπαράσταση.

Για το χρονικό του θανάτου του 16χρονου Ρομά...

...πέρασαν 28 ολόκληρα λεπτά, για να ενημερώσουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ το επιχειρησιακό κέντρο, ότι υπήρξαν πυροβολισμοί στην καταδίωξη με τον 16χρονο.

Η πρώτη επικοινωνία των αστυνομικών με το επιχειρησιακό κέντρο έγινε στη 01.02 και ανέφερε επικίνδυνους ελιγμούς του οχήματος του 16χρονου ενώ 49 δευτερόλεπτα μετά γίνεται λόγος για πρόσκρουση του σε τοιχίο.

Εντύπωση προκαλεί ότι για 28 λεπτά δεν γίνεται καμία αναφορά για πυροβολισμούς. Αυτό γίνεται στη 01.30 όχι μέσω ασυρμάτου αλλά τηλεφωνικά. Στη 01:30:54 την ώρα δηλαδή που δηλώνεται ο πυροβολισμός γίνεται ακόμα μια κλήση στην Άμεση Δράση από τον υπάλληλο του πρατηρίου καυσίμων, ο οποίος τηλεφωνεί για να δηλώσει επίσημα το συμβάν.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι πυροβόλησε εν κινήσει χωρίς να μπορεί να στοχεύσει με ακρίβεια. Νέο βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει την πορεία του αυτοκινήτου του 16χρονου, μέχρι το σημείο που εγκλωβίζεται από τους αστυνομικούς και δέχεται πυροβολισμούς.

Ο αστυνομικός περιγράφει ότι μαζί με συναδέλφους του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον 16χρονο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.