Έφυγε από την ζωή η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood

Θλίψη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / Vivienne Westwood
Instagram / Vivienne Westwood

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood (Βίβιαν Γουέστγουντ), μια είδηση που ήρθε αμέσως μετά τον θάνατο του Πελέ. Ο σύζυγος και δημιουργικός συνεργάτης της 81χρονης, Andreas Kronthaler, δήλωσε: «Θα συνεχίσω να έχω τη Vivienne στην καρδιά μου. Δουλέψαμε μέχρι τέλους και μου έδωσε πολλά πράγματα να ασχοληθώ. Σε ευχαριστώ αγάπη μου».

Η Vivienne έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1970, όταν έφερε την πανκ μόδα στο mainstream κοινό, διατηρώντας μια μπουτίκ στην King's Road του Λονδίνου μαζί με τον μάνατζερ των Sex Pistols Malcolm McLaren. Στη συνέχεια δημιούργησε μια παγκόσμια μάρκα μόδας που σήμερα διαθέτει καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αμερική και την Ασία.

«Η Vivienne Westwood πέθανε σήμερα, ειρηνικά και περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, στο Clapham του νότιου Λονδίνου. Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν τη Vivienne για να κάνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο", έγραψε στο Twitter ο οίκος μόδας που η ίδια δημιούργησε.Η σχεδιάστρια γεννήθηκε στο Τσεσάιρ της Αγγλίας ήταν επίσης γνωστή για την εκστρατεία της για θέματα όπως η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή και για την υποστήριξη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάμζ.

Λίγα λόγια για την Vivienne Westwood

Κάποτε ντύθηκε Μάργκαρετ Θάτσερ για το εξώφυλλο ενός περιοδικού και οδήγησε ένα λευκό τανκ κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για να διαμαρτυρηθεί κατά του της ρύπανσης. Η Vivienne έδειξε επίσης την επαναστατική της φύση όταν έλαβε το βραβείο OBE από τη βασίλισσα το 1992.

Εμφανίστηκε χωρίς εσώρουχο - γεγονός που απέδειξε με μια περιστροφή της φούστας της για τους φωτογράφους. «Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με τη μόδα είναι για να καταστρέψω τη λέξη "συμμόρφωση"», δήλωσε η ίδια στη βιογραφία της. «Τίποτα δεν είναι ενδιαφέρον για μένα αν δεν έχει αυτό το στοιχείο», υπογράμμιζε.