Με ασταμάτητα πυροτεχνήματα μπήκε το 2023 στην Ελλάδα - Το φαντασμαγορικό show στην πλατεία Συντάγματος

Φοβερή η υποδοχή του νέου έτους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurokinissi
Eurokinissi

Μια ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας προγραμμάτισε ο Δήμος Αθηναίων, με ολόκληρη την Αθήνα να τραγουδά στην ανατολή του 2023, στην πλατεία Συντάγματος «πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά... Καλή χρονιά, χαρούμενη η χρυσή Πρωτοχρονιά!».

Πώς υποδέχτηκε η Αθήνα το 2023

Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα. Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν από όλους, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά από την ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μαζί μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023 (δείτε εδώ στο μεταξύ πως θα κινηθούν όλα τα ΜΜΜ σήμερα)

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία και εξέφρασε τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά». Επίσης, ευχήθηκε να «είμαστε όλοι καλά», και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Καταλήγοντας το μήνυμά του, είπε να «βλέπουμε κόσμο με χαμόγελα, όπως αυτά που βλέπουμε τώρα» και τραγούδησε «Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά».

Το πάρτι, με μουσική και πολύ χορό, συνεχίστηκε στη στοά της Βαρβακείου, όπου ο Δήμος Αθηναίων με τους πιο σημαντικούς dj της Αθήνας δημιούργησαν ένα ανοικτό πάρτι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χαμός και στην Θεσσαλονίκη

Ανάλογες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη, που υποδέχθηκε το 2023 με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, χρωμάτων και σχεδίων και με ξέφρενη μουσική, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το εντυπωσιακό 6λεπτο σόου πυροτεχνημάτων από θαλάσσης, που φώτισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης τα πρώτα λεπτά της νέας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ευχήθηκε να φύγουν οι δυσκολίες και οι στενοχώριες και να υπάρξει χαρά και ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, την οποία ελπίζει, όπως είπε, να βλέπει πάντα φωτεινή, γιορτινή και στολισμένη.

Παράλληλα, είπε πως όποια πληγή άνοιξε το 2022 να κλείσει και το νέο έτος να φέρει χαρές, επιτυχίες, υγεία και αλληλεγγύη. «Οι υπέροχες εικόνες της Θεσσαλονίκης να ταξιδεύουν παντού. Κάθε καλό για την πόλη και για τον καθένα ξεχωριστά».