Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Έφτασε στο Τατόι η σορός για την ταφή του - Οι γιοί και τα εγγόνια του σήκωσαν το φέρετρο

Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε περίπου 30 λεπτά

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Έφτασε στο Τατόι η σορός για την ταφή του - Οι γιοί και τα εγγόνια του σήκωσαν το φέρετρο

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνα και ολοκληρώθηκε περίπου στη 13:00. Μετά το τέλος της τελετής το φέρετρο βγήκε από τη Μητρόπολη, ενώ το πλήθος άρχισε να φωνάζει «Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς» (δείτε εδώ ποιοι Έλληνες έδωσαν το παρών).

Έφτασε στο Τατόι η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Έφτασε στο Τατόι η σορός του 83χρονου άλλοτε μονάρχη. Συγκίνηση, χειροκροτήματα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο «αγνώριστο» Τατόι, εκεί όπου ο τάφος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκεται δίπλα στους τάφους των γονέων του, Παύλου και Φρειδερίκης.

Τη σορό του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρουν τα παιδιά και τα εγγόνια του, σύμφωνα με το πρωτόκολλο (δείτε εδώ το χειροκρότημα των γιών του).

Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε περίπου 30 λεπτά από τη Μητρόπολη έως το Τατόι. Τα βανάκια και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τους 187 επίσημους προσκεκλημένους της κηδείας σταμάτησαν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ που έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες στο Τατόι ώστε να ακολουθήσουν μια μικρή διαδρομή μέχρι την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι μία απόσταση περίπου 100-200 μέτρων μέχρι το σημείο της ταφής. Ειδικότερα, η πομπή ακολουθεί την διαδρομή από την είσοδο του λόφου, μέχρι τους βασιλικούς τάφους που είναι και το Μαυσωλείο και η Εκκλησία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι τρεις γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Παύλος, ο Φίλιππος και ο Νικόλαος, σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους.

Το φέρετρο σήκωσαν και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της βασίλισσας Λετίσια στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Τα βλέμματα όμως τράβηξε και η κατάξανθη εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Μαρία-Ολυμπία Γλυξμπούργκ η οποία είναι πολύ γνωστή fashion influencer και για το συγκεκριμένο μυστήριο επέλεξε να φορέσει ένα ladylike, midi φόρεμα σε άλφα γραμμή. Το φόρεμα της Μαρίας-Ολυμπίας κάνει το εφέ του πλισέ και αυτό δίνει έναν vintage αέρα στο look.

Η Μαρία Ολυμπία είναι γεννημένη στις 25 Ιουλίου 1996 και στα 26 της χρόνια έχει καταφέρει να είναι αγαπημένη μεγάλων οίκων μόδας (δείτε εδώ την εμφάνισή της στην κηδεία).