Τραγωδία Πάτρα: Βαρύ το κλίμα στο ετήσιο μνημόσυνο της 9χρονης - Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε στο μέρος που κηδεύτηκε

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: Βαρύ το κλίμα στο ετήσιο μνημόσυνο της 9χρονης - Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε στο μέρος που κηδεύτηκε

Το πρωί της Δευτέρας 23/1 πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για την δολοφονία της και θα κληθεί να απολογηθεί και λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 31 Ιανουαρίου, με πρώτο μάρτυρα στην αίθουσα τον πρώην σύζυγό της.

Η ίδια έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο της επίθεσης απέναντί του, μιας και τον καταγγέλλει για κακοποίηση (δείτε εδώ απαντά ο ίδιος), ωστόσο εκείνος φαίνεται πως είναι επικεντρωμένος στο να αποδειχθεί η αλήθεια και παραμένει μακριά από όλα αυτά.

Αυτός είναι ο λόγος που το μνημόσυνο της κόρης της Πισπιρίγκου δεν έγινε εκεί που κηδεύτηκε

Πέρασε, λοιπόν, ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή το πρώτο από τα τρία παιδιά της οικογένειάς τους και ο πατέρας της αποφάσισε να πραγματοποιήσει το μνημόσυνό της σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και σε άλλο μέρος από αυτό στο οποίο κηδεύτηκε και ο λόγος είναι αδιανόητος.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Πρωινό του ΑΝΤ1, η τελετή έλαβε χώρα σε γυναικείο μοναστήρι, έξω από την Πάτρα, καθώς ο πατέρας των τριών κοριτσιών δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί να υπάρξουν συναντήσεις με την άλλη πλευρά, δηλαδή την οικογένεια της 34χρονης πρώην του, Ρούλας Πισπιρίγκου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος αναγνωρίστηκε από τους προσκυνητές του μοναστηριού.

H περιγραφή της για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών τους

«Στις 16:30 μπήκε στο δωμάτιο μια νοσηλεύτρια και της χορήγησε ένα φάρμακο τύπου “ζαντάκ” για το στομάχι της και έτσι ξύπνησα και εγώ. Στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα” της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω.

Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα, ήταν εκεί και καθόντουσαν τους είπα “τρέξτε το παιδί κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει.

Για το θάνατο της Ίριδας ανέφερε:

«Έκανα ένα μπάνιο εγώ, ντύθηκε η Δήμητρα και της είπα, “ετοίμασε πρώτα την μπέμπα και άσε την Τζωρτζίνα να κοιμηθεί” γιατί το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκε 2:30 τα ξημερώματα. Εγώ πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στην Δήμητρα “ετοίμασε την και φέρε την να την ταΐσω” και μου φέρνει ένα παιδί μπλε… και μου λέει “Τι;”. Μου έπεσαν όλα. Μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε.

Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της (σαν να ξεφυσούσε). Πήρε η Δήμητρα τον Μάνο (Δασκαλάκη), το ΕΚΑΒ. Ξύπνησε η Τζωρτζίνα και φώναζε “όχι και αυτή», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.