Θρήνος στην κηδεία του Ερρίκου Ανδρέου - Χωρίς της σύζυγό του, Νόρα Βαλσάμη

Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Θλίψη έχει σκορπιστεί στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την είδηση θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου και του καταξιωμένου σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε ηλικία 84 ετών.

Ο άνδρας αντιμετώπιζε από το καλοκαίρι σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία πάλευε να νικήσει έχοντας πάντα στο πλάι του τη σύζυγό του, Νόρα Βαλσάμη.

Το μεσημέρι της Τρίτης 24/1 ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στον σκηνοθέτη στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, παρουσία πολλών ηθοποιών, χωρίς ωστόσο την κυρία Βαλσάμη.

Να θυμίσουμε εδώ, πως ο Ερρίκος Ανδρέου ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου 1938, μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Nότιας Aφρικής. Εκεί, σπούδασε σε αγγλοφώνο πανεπιστήμιο Ιστορία της Τέχνης και Αγγλική Λογοτεχνία και συνέχισε τις σπουδές του στο σενάριο και την σκηνοθεσία στη Μεγάλη Ακαδημία Κινηματογράφου της Ρώμης.

Μάλιστα ο Ερρίκος στις 18 Ιουνίου 1973 παντρεύτηκε την αγαπημένη του Νόρα μετά από έξι χρόνια σχέσης, την οποία είχε γνωρίσει κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι” της Φίνος Φιλμ. Οι δύο τους είχαν αποκτήσει μαζί έναν γιο, τον Έρικ.

Για τον θάνατο του πατέρα του έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Έρρίκος Ανδρέου και “ράγισε” καρδιές (δείτε εδώ τη ανάρτησή του).

Το τελευταίο αντίο στον Ερρίκο Ανδρέου

Ο αποκλειστικός φακός του Youweekly.gr ήταν παρών στην κηδεία του Ερρίκου Ανδρέου και μάλιστα απαθανάτισε το γιο του Έρικ καθώς και την Άννα Φόνσου, Κώστα Πρέκα, Μαίρη Βιντιάδου, Θάνο Καληώρα και τη Νταίζη Λεμπέση να αποχαιρετούν τον σκηνοθέτη, οδηγούμενο στην τελευταία του κατοικία.

Κηδεία Ερρίκος Ανδρέου
Κηδεία Ερρίκος Ανδρέου