«Πρέπει να προετοιμαστούμε! Από την Παρασκευή έρχεται... » - Κόκκινος τριήμερος συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό

Έκτακτο για τον καιρό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Πρέπει να προετοιμαστούμε! Από την Παρασκευή έρχεται... » - Κόκκινος τριήμερος συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό

Αν σήμερα, Δευτέρα 30/1, έχουν δώσει κρύα και βροχές (δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού) τότε την Παρασκευή σίγουρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού ένα μεγάλο κύμα ψύχρας θα χτυπήσει την χώρα μας τις επόμενες μέρες. Για την ακρίβεια, όπως είπε, μπαίνουμε σε αυτή την περίοδο που επιτέλους θα ζήσουμε χειμώνα!

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

«Βεβαίως έρχεται ένα ψυχρό κύμα και είναι απόλυτα φυσιολογικά να έρθει γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε ζήσει χειμώνα. Ο Φεβρουάριος έρχεται πολύ κεφάτος και είναι λογικό και αναγκαίο. Μέχρι Τετάρτη, Πέμπτη το πολύ θα ξέρουμε με βεβαιότητα και την ένταση και την έκταση και τις περιοχές που θα επηρεάσει. Τώρα είναι σίγουρο ότι έρχεται μια ψυχρή κατεβασιά που θα επηρεάσει κυρίως την ανατολική Ελλάδα αλλά το που θα χιονίσει και πόσο θα χιονίσει είναι λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής.

Θα έχουμε βοριάδες κι από ότι φαίνεται έρχεται μια ψυχρή μάζα από την βορειανατολική Ευρώπη. Παρασκευή και κυρίως Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα θα έχει την μεγάλη του ένταση αλλά μετά θα έρθει κι άλλο. Μπαίνουμε σε αυτή την περίοδο. Δεν θα χιονίσει τρεις μέρες συνέχεια αλλά κατά διαστήματα. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Τι λένε τα μερομήνια για τον Φεβρουάριο

Φεβρουάριος

  • Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα.
  • Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές). Η ημέρα των ερωτευμένων (14.02.2023) – γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα εορταστεί με καλό καιρό και «ζεστή« αγκαλιά.
  • Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες). Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).