Δίκη ντράμερ: Βγήκε η απόφαση - Τα ελαφρυντικά που του αναγνώρισαν

Του μειώθηκε η ποινή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη ντράμερ: Βγήκε η απόφαση - Τα ελαφρυντικά που του αναγνώρισαν

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε για την ασέλγεια ανήλικου κοριτσιού πριν δέκα χρόνια στον Ωρωπό ο πρώην ντράμερ γνωστού συγκροτήματος (δείτε εδώ τι υποστήριξε ο πρώην συνεργάτης του, Μπάμπης Στόκας).

Η απόφαση για τον πρώην ντράμερ

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων χωρίς αναστολή στον 70χρονος ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή όπου βρισκόταν ήδη προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση ασέλγειας με θύματα τέσσερα ανήλικα -κατά τον χρόνο τέλεσης- κορίτσια.

Ειδικότερα, το δικαστήριο σήμερα τον κήρυξε ένοχο με πλειοψηφία 4 προς 3, για γενετήσιες πράξεις με 6χρονο κορίτσι στον Ωρωπό κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Παράλληλα του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά:

  • του πρότερου σύννομου βίου
  • και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης.

Αντιθέτως με την αναγνώριση ελαφρυντικών ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του επί της ενοχής είχε ζητήσει από το δικαστήριο να καταδικάσει τον 70χρονο και να διορθώσει “το ατόπημα” του πρωτοβάθμιου το οποίο τον είχε καταδικάσει σε 12 χρόνια κάθειρξη δίνοντας αναστολή στην έφεση του.

Η σοκαριστική κατάθεση του πατέρα του ανήλικου κοριτσιού

«Πριν από λίγο καιρό η κόρη μου μού είπε: «το σκέφτομαι ακόμα αυτό που έγινε τότε. Θα έπρεπε και εγώ να είχα αντιδράσει, να είχα κάνει κάτι. Το σκέφτομαι τώρα και τρέμουν τα πόδια μου».

Πραγματικά την κοίταξα και έτρεμε ολόκληρη. Έτρεμε τόσα χρόνια μετά» κατέθεσε ο πατέρας της ανήλικης, προσθέτοντας: «της εξήγησα πως ένα παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανώμαλο χάδι ενός ενήλικα».

Μάλιστα ο μάρτυρας χαρακτήρισε «άρρωστο» τον κατηγορούμενο καθώς «έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί» με αποτέλεσμα η υπεράσπιση να επαναφέρει το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του κατηγορούμενου, αίτημα για το οποίο επιφυλάχθηκε το δικαστήριο».