Κακοκαιρία Barbara: Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων - Η ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Barbara: Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων - Η ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη

Η κακοκαιρία Barbara θα "χτυπήσει" τις επόμενες ημέρες και οι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες ώστε να μπορούν να προστατευθούν και να προφυλαχθούν από τα έντονα φαινόμενα που θα πλήξουν την χώρα (δείτε εδώ πως θα είναι ο καιρός σήμερα).

Έχει δημιουργηθεί, όμως, μεγάλη ανησυχία, καθώς υπάρχουν φόβοι πως θα κλείσουν οι δρόμοι, ενώ οι γονείς σκέφτονται και τα παιδιά τους και το τι θα συμβεί με τα σχολεία τους. Απάντηση στο τελευταίο ζήτημα έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ, Καλημέρα, το πρωί του Σαββάτου 4/2.

Η ανακοίνωση του Πατούλη για τα σχολεία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Barbara

«Το μεσημέρι της Κυριακής θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας».

Παράλληλα, τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο αλατιού και σε μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και μόνο αν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό».

Τα έκτακτα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τον επικείμενο χιονιά

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων καθώς και των συνοδών τους φαινομένων. Ταυτόχρονα, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, ώστε κατά την εξέλιξη των Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

  • Τονίζουμε ότι πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία από αύριο το πρωί, θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.
  • Είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
  • Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
  • Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
  • Είναι επίσης απαραίτητη, κάθε μέριμνα για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Σχετικές πληροφορίες είναι πάντοτε διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο θα αξιολογηθούν τα μετεωρολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».