Πέθανε ο Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον - Υποδύθηκε τον αρχηγό της αστυνομίας στο "Police Academy"

Θρηνεί ο χώρος της υποκριτικής!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Πέθανε ο Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον - Υποδύθηκε τον αρχηγό της αστυνομίας στο

«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο ηθοποιός Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον που υποδύθηκε τον αρχηγό της αστυνομίας Henry Hurst στις πρώτες έξι ταινίες «Police Academy».

Η ανακοίνωση για τον θάνατου του Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον

Γεννημένος στις 20 Απριλίου 1933 στο Μπράμπτον του Οντάριο, είχε 80 συμμετοχές ως ηθοποιός, μεταξύ των οποίων και στο ρόλο του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ στην ταινία «The Path To 9/11» και του γερουσιαστή των ΗΠΑ Μπάρι Γκολντγουότερ στην ταινία «The Reagans».

Μεγαλώνοντας στον Καναδά διακρίθηκε στο ποδόσφαιρο και το χόκεϊ και τελικά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου απέκτησε MBA στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1959, σύμφωνα με τη διαδικτυακή νεκρολογία του. Εκεί γνώρισε την Αντέλ Προμπστ η οποία έγινε σύζυγός του για 61 χρόνια.

Η καριέρα του ξεκίνησε από το θέατρο και κατόπιν συνεχίστηκε με μικρούς ρόλους σε τρεις ταινίες που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας: «Airport» (1970), «Norma Rae» (1979) και «JFK» (1991).

Η οικογένειά του σημείωσε στη νεκρολογία τις ανθρωπιστικές του δράσεις. Περπάτησε κατά μήκος της νοτιοδυτικής Γαλλίας, περίπου 330 μίλια, για να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ορφανοτροφείο στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, ανέφερε η νεκρολογία.

Υποδυόμενος τον ρόλο του αρχηγού της αστυνομίας Hurst στην επιτυχημένη κωμωδία «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», ο Ρόμπερτσον λειτούργησε για κοινωνικούς σκοπούς, αφού ως Hurst ταξίδεψε σε όλο τον Καναδά μιλώντας σε νέους σε γυμνάσια και εν τέλει κερδίζοντας το βραβείο Danny Kaye UNICEF Canada το 1990.

Ο τελευταίος του ρόλος στην οθόνη ήταν στην τηλεοπτική ταινία «Cradle to Grave» το 2017. Η μετέπειτα ζωή του ήταν αφιερωμένη στη ζωγραφική και τη συγγραφή, δήλωσε η οικογένειά του.