Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Πυκνό χιόνι στα Βόρεια προάστια - Νέο μήνυμα από το 112 στην Αττική

Συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία

Ξεκίνησε την επέλασή της στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», αφού ήδη στα βόρεια προάστια έχουν ξεκινήσει να πέφτουν τα πρώτα χιόνια, όπως είχαν προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες με τις προγνώσεις τους οι μετεωρολόγοι.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Κλειστά τα σχολεία από Δευτέρα - Τι θα γίνει με τα μαθήματα

Τα χιόνια στα βόρεια προάστια και το μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα"

Συγκεκριμένα πυκνό χιόνι πέφτει σε Εκάλη, Ροδόπολη, Διόνυσο, Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Μελίσσια, Άνοιξη και Σταμάτα, Πάρνηθα, Ωρωπός, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

«Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και τα μηχανήματα στην Πεντέλη απο χτες το βράδυ ρίχνουν αλάτι στους δρόμους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα . Αυτή την ώρα η χιονόπτωση είναι πυκνή στη Παλαιά Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και στο Πανόραμα Μελισσίων και για αυτό το λόγο κάνουμε έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο με τα συνεργεία του Δήμου να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους», είπε η δήμαρχος Πεντέλης κυρία Δήμητρα Κεχαγιά.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα Βόρεια προάστια με την κακοκαιρία 'Μπάρμπαρα'

Να υπενθυμίσουμε ότι νέο προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη μέσω του 112 στα κινητά των πολιτών που βρίσκονται στην Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Το μήνυμα κάνει λόγο για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή και καλεί τους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Το νέο μήνυμα του 112 ηια την κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι με αποφάσεις των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων και προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία, που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου.