Τουρκία: «Κλαίγανε παιδιά, μαμάδες έτρεχαν...» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες του Έλληνα που επέζησε από το φονικό σεισμό

Θλιβερές εικόνες...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τουρκία: «Κλαίγανε παιδιά, μαμάδες έτρεχαν...» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες του Έλληνα που επέζησε από το φονικό σεισμό

Την απόλυτη φρίκη βλέπουμε να βιώνει η ανθρωπότητα με τον σεισμό, που στέρησε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στην Τουρκία - Συρία τη Δευτέρα 6/2.

Ο απολογισμός των νεκρών δε μπορεί να είναι ακόμα σαφής, αφού για την ώρα γίνεται συνεχής προσπάθεια απεγκλωβισμού ανθρώπων, με την Ελλάδα να στέλνει και εκείνη με τη σειρά τη βοήθεια σε ένδειξη συμπαράστασης (δείτε εδώ την εξομολόγηση του Προέδρου της ελληνικής κοινότητας).

«Πρώτη έννοια μας πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διάσωση και η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που βρίσκονται στα συντρίμμια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανάμεσα στους επιζώντες οι μαρτυρίες κάποιων Ελλήνων, που μένουν στην περιοχή σοκάρουν και μάλιστα η περιγραφή του Νίκου Καρύδα στο δελτίο ειδήσεων του Mega ανατριχιάζει.

Οι δηλώσεις του Νίκου Καρύδα για το σεισμό στην Τουρκία

«Κλαίγανε τα παιδιά, οι μαμάδες έτρεχαν όλοι για να φύγουν από την πολυκατοικία. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε. Ήταν 4.15 κοιμόμουν δε θυμάμαι πώς ξύπνησα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όλο το κτίριο πήγαινε δεξιά και αριστερά. Κάθισα κάτω από το περβάζι της πόρτας και περίμενα να σταματήσει. Ήταν τόσο έντονο το κούνημα που νομίζαμε ότι η πολυκατοικία θα πέσει», είπε ο προπονητής, Νίκος Καρύδας.