Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Νέα ψυχρή επιδείνωση στην Αττική - Χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Από τι ώρα θα ξεκινήσει;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)

Παράταση έχουν πάρει τα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει συζήτηση για νέα επιδείνωση του καιρού προειδοποιούν οι προγνώσεις και το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Στα «λευκά» η Αττική, θάφτηκε από το χιόνι της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα", η Εύβοια και σημειώνονται σοβαρά προβλήματα σε Μαγνησία και Φθιώτιδα.

Οι αρχικές προγνώσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα" ανέφεραν ότι από το απόγευμα της Τρίτης (7/2) θα άρχιζε η εκτόνωση του φαινομένου. Τα δεδομένα, όμως, έχουν διαφοροποιηθεί καθώς φαίνεται πως η κακοκαιρία θα παραταθεί τουλάχιστον ως την Πέμπτη (9/2).

Οι εξελίξεις για την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα"

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ και το Meteo.gr δημοσίευσε χάρτες με το ύψος της χιονόστρωσης στην Αττική την Τρίτη και την Τετάρτη. Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης (7/2) άρχισε εκ νέου σφοδρή χιονόπτωση στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, εκεί όπου και τις προηγούμενες ημέρες ήταν ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα.

Η χιονόπτωση, μάλιστα, δυνάμωσε ιδιαίτερα μετά τις 17:30 το απόγευμα, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο. Επίσης, στην Ανατολική Αττική υπήρξε έντονη χιονόπτωση η οποία αναμένεται να επαναληφθεί και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραταθούν και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν η κεντρική πολιτεία, η περιφέρεια και οι κατά τόπους δήμοι.

Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στην Εύβοια, όπου δεκάδες χωριά θάφτηκαν στο χιόνι καθώς επί τρία 24ωρα το ψυχρό κύμα παραμένει πάνω από το νησί και «σφυροκοπά». Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Εύβοιας, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται και σε χωριά του Πηλίου, καθώς και η Μαγνησία με τις Σποράδες «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία, με τις εικόνες που καταφτάνουν από την περιοχή να αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση.

Ισχυρές χιονοπτώσεις καταγράφονται και στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, όπως και στους περισσότερους ορεινούς όγκους στη χώρα.