Λάρισα: Στους 32 οι νεκροί μετά την σύγκρουση τρένων - 85 τραυματίες

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού στα δύο πρώτα βαγόνια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Στους 32 ανέβηκαν οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα. 85 είναι οι τραυματίες, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο.

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες, ενώ έχουν σπεύσει 40 ασθενοφόρα. Ακόμη, στο σημείο βρίσκονται 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την σύγκρουση των τρένων στην Λάρισα

Λάρισα σύγκρουση τρένων
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

«Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των Πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικών γερανοφόρων οχημάτων, που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει. Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Μαρτυρία σοκ από επιβάτες

«Εμείς ήμασταν στο 2ο βαγόνι με το παιδί, νούμερο 2, δηλαδή τρίτο τέταρτο από την αρχή» ανέφερε ελαφρά τραυματισμένος επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας λίγο αφού αποβιβάστηκε από λεωφορείο που τον απομάκρυνε από το σημείο της τραγωδίας σύμφωνα με το protothema.gr.

«Ηταν πολύ... μετωπική μάλλον» συνεχίζει ο ελαφρά τραυματισμένος επιβάτης και αποκαλύπτει: «Σε μια στιγμή ακούγαμε, μου λέει, καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!».

«Ακούμε δύο κοπέλες, τώρα δεν ξέρω τον χαρακτηρισμό στα τρένα πώς λέγονται οι βοηθοί να λένε μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος, είναι πίσω, τι μαλ...ες είναι αυτές! Στο ένα λεπτό μπαμ!» είναι η συγκλονιστική μαρτυρία του επιβάτη.