Τραγωδία Τέμπη: «Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους νεκρούς! Το 80% ήταν νέα παιδιά» - Αποκάλυψη σπαραγμός από διασώστη

«Κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους νεκρούς! Το 80% ήταν νέα παιδιά» - Αποκάλυψη σπαραγμός από διασώστη

Όλη η Ελλάδα έχει "παγώσει" από την τραγωδία στα Τέμπη, όπου μετά από σύγκρουση δύο τρένων 32 άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ακόμη περισσότερο σοκ προκαλεί το γεγονός πως το 80% των επιβατών ήταν νέα παιδιά κάτω των 30 ετών.

Μάλιστα, η τραγική φιγούρα μητέρα έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ που έψαχνε το παιδί της, καθώς δεν ήξερε αν είναι ζωντανό ή νεκρό, έχει ανατριχιάσει τους πάντες.

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις διασώστη για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο κύριος Νίκος, διασώστης, που επιχειρεί στο σημείο του δυστυχήματος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ».

Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα».

Επίσης, ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νέα παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

Τα ανατριχιαστικά βίντεο επιβατών λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση των τρένων - Προσπαθούν τραυματισμένοι να σώσουν κόσμο

Ανατριχιαστικές εικόνες λίγα μόλις λεπτά μετά την μετωπική σύγκρουση της εμπορικής αμαξοστοιχίας με το τρένο Inter City 62 που μετέφερε τους επιβάτες στην κοιλάδα των Τέμπων, όπως δημοσίευσε το protothema.

Είναι ελάχιστα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα, μετά την φρικιαστική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Οι επιβάτες, σαν ζαλισμένοι, προτού καλά-καλά συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, βρίσκονται ανάμεσα σε συντρίμμια, σπασμένα γυαλιά και στραπατσαρισμένες λαμαρίνες που έχουν γίνει κυριολεκτικά μια άμορφη μάζα από σίδερο.

Δίπλα τους έχουν τυλιχθεί στις φλόγες τα πρώτα βαγόνια των δύο τρένων. Ουρλιάζοντας, οι επιβάτες καλούν τους συνεπιβάτες τους να απομακρυνθούν: «Όλοι έξω, έχει φωτιά!»!

Για να βεβαιωθούν ότι όλοι όσοι είναι σε θέση να φύγουν έχουν εγκαταλείψει τα βαγόνια, οι επιβάτες φωνάζουν ξανά και ξανά: «Ειναι κανείς μέσα στο τρένο;». Είναι η στιγμή της ανείπωτης τραγωδίας που βγαίνει αυθόρμητα ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη και η αγωνία για τον άγνωστο συνάνθρωπο και συνταξιδιώτη.