Τραγωδία Τέμπη: «Άκουσα να λένε, μήπως είναι καλύτερα να...» - Η συγκλονιστική επιγραφή 22χρονης επιβάτιδας

« Άρχισα να κλαίω. Πήρα τον μπαμπά μου τηλέφωνο...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Μια 22χρονη κοπέλα που από θαύμα έζησε της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς αρχικά ήθελε να ταξιδέψει με το βαγόνι 2, αλλά τελικά άλλαξε το εισιτήριο της και ταδίξεψε με το βαγόνι 7, μίλησε για τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε.

Η κοπέλα ήταν από τους τελευταίους επιζώντες που έφυγαν από το σημείο της τραγωδίας στην κοιλάδα των Τεμπών.

Τα λόγια της 22χρονης για την τραγωδία των Τεμπών

«Σταματήσαμε Παλαιοφάρσαλα. Μετά, ειπώθηκε κάτι από την ενδοεπικοινωνία, ένας κύριος να λέει «μήπως είναι καλύτερα να βάλουμε τον κόσμο σε λεωφορεία»; περιέγραψε η 22χρονη κοπέλα στο verianet και πρόσθεσε, ««Δεν έδωσα σημασία γιατί φαντάστικα ότι θα ήταν λόγω κίνησης. Μετά, εγώ διάβαζα ένα βιβλίο, νόμιζα ότι έγινε μια αναταραχή. Μετά έγινε πιο έντονο γιατί ένα παιδί έπεσε στο πάτωμα. Κάποια παιδιά έφυγαν από τις θέσεις τους. Εμένα με κράτησε μία κυρία», εξομολογήθηκε.

«Οι πρώτες μου σκέψεις, ήταν αυτό ήταν. Άρχισα να κλαίω. Πήρα τον μπαμπά μου τηλέφωνο… Ευτυχώς ήμασταν από τους τυχερούς γιατί είχαμε ρεύμα και ανοίξαμε την πόρτα μας. Αφού πήραν όλοι τα πράγματά τους, κατεβήκαμε από το βαγόνι, μέσα στο σκοτάδι ήμασταν με τους φακούς των κινητών. Κάποιοι πήγαν να βοηθήσουν με τις φλόγες, είχε και εκρήξεις μικρές. Υπήρχε φωτιά μεγάλη. Μετά σκαρφαλώσαμε από το λόγο, σκαρφαλώσαμε από τις ράγες στο δρόμο. Μετά εγώ έμεινα 3 ώρες εκεί μέχρι να έρθουν να με πάρουν οι δικοί μου. Κάποιοι έφυγαν με λεωφορεία αλλά εμείς επιλέξαμε να έρθουν οι δικοί μας να μας πάρουν και βοηθούσαμε αυτούς που έβγαιναν από τη φωτιά».

«Το τρένο καιγόταν. Παιδιά έβγαιναν με αίματα παντού και σκισίματα και εγκαύματα. Το τρένο ήταν φουλ και όλοι ήταν κάτω από 30 ετών. Πραγματικά ήταν θαύμα γιατί ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν στην πληρωμή για να κλείσουμε καμπίνα αλλά δεν δέχονταν το πάσο μου και ταξίδεψα αλλού. Αλλιώς θα ήμουν στο βαγόνι 2», κατέληξε.

Δείτε επίσης: «Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες» - Η ανάρτηση συγγενή του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού

Βίντεο-σοκ με τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων

Η εμπορική αμαξοστοιχία που κινείται προς Λάρισα και η επιβατική που έχει ξεκινήσει στις 19:22 από Αθήνα, βρίσκονται στην ίδια γραμμή μετά το εγκληματικό λάθος του σταθμάρχη Λάρισας. Τρέχουν με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και βρίσκονται στην ίδια γραμμή επί περίπου 12 λεπτά και για απόσταση 18 χιλιομέτρων.

Η σύγκρουση είναι απίστευτα ισχυρή και τα πρώτα βαγόνια παίρνουν φωτιά, ενώ άλλα εκτροχιάζονται.