Τραγωδία Τέμπη: «Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό;» - Ξέσπασε στην κάμερα του ALPHA νεαρός για τον χαμό της οικογένειάς του

«Έχω χάσει και τον πατέρα μου»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό;» - Ξέσπασε στην κάμερα του ALPHA νεαρός για τον χαμό της οικογένειάς του

Είναι πλέον η δεύτερη ημέρα μετά το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη και ακόμα πολλοί πολίτες ψάχνουν να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς δεν έχουν βρεθεί πολλοί από τους επιβάτες. Μεγάλος, όμως, είναι και ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τις οικογένειές τους έτσι και το ξέσπασμά τους είναι απόλυτα δικαιολογημένο.

Την Πέμπτη 2/3, μάλιστα, ένας νεαρός που βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας, δεν άντεξε και φώναζε στην κάμερα του ALPHA για το γεγονός πως δεν γνωρίζει σε ποιο βαγόνι ήταν ο αδερφός του και ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει που είναι και αν πρέπει να ψάχνει τα πτώματά τους και πού (δείτε εδώ ποιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός στα συντρίμμια).

Το ξέσπασμα νεαρού άντρα έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη

«Τέσσερις φορές κατέγραψαν το όνομά μου και δεν με έχει πάρει κανείς πίσω. Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτή τη στιγμή. Έχω χάσει τον αδελφό μου και τον πατέρα μου. Δε μπορεί να αλλάξει κάτι, το γνωρίζω εγώ. Το θέμα είναι απλά να γίνει κάτι ώστε να μην ξαναϋπάρξουν τόσα θύματα που πλήρωσαν 50 εισιτήρια θανάτου.

Νέα παιδιά… Ο αδελφός μου ήταν 15 χρονών. Το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε τη ζωή μπροστά του. Κανείς δεν λέει τίποτα γι’ αυτό. Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχτώ μόνος μου. Μπορεί κάποιος να μου πει ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ένα τέτοιο δυστύχημα εν έτει 2023; Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος και να πεθαίνουν άλλοι τόσοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον ψάχνω, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία»

Το πρωί της Πέμπτης (2/3) στην ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε με τηλεφωνική σύνδεση η αδελφή ενός αγνοούμενου από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα.

Η αδελφή του αγνοούμενου έκανε δημόσια έκκληση για να την βοηθήσουν να βρεθεί ο αδελφός της, διότι τόσες μέρες δεν έδειξε κάποιο σημάδι ζωής. Αγνοούμενος είναι ο Γιάννης Βουτσινάς, η φωτογραφία του οποίο προβλήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν υπάρχει λίστα με το όνομα του αδελφού μου. Όπως ξέρετε, δεν τελειώνει κάτι, εκτός αν τελειώσει με καθορισμένο αποτέλεσμα. Παρακαλώ πάρα πολύ, είναι ο αδελφός μου αυτός που βλέπουμε τώρα στην τηλεόραση, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Αν κάποιος διασώστης, κάποιος άνθρωπος… και ας μην είναι σίγουρος. παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Δεν την χάνουμε την ελπίδα», είπε η Κατερίνα Βουτσινά.