Τραγωδία Τέμπη: «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA» - 57 οι νεκροί και 10 σακούλες με ανθρώπινα μέλη

Η ανακοίνωση του ιατροδικαστή!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
(EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Στην αναμονή είναι ολόκληρη η χώρα για τις εξελίξεις με την τραγωδία στην κοιλάδα των Τέμπων, μετά την σύγκρουση των δύο τρένων, λίγα μόνο χιλιόμετρα, έξω από την Λάρισα.

Οι οικογένειες των θυμάτων και τον αγνοουμένω κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να μάθουν για τους δικούς τους (δείτε εδώ την έκκληση μια γυναίκας για τον αδελφό της) και περιμένουν μια απάντηση από τους ιατροδικαστές για να μάθουν έστω και εάν είναι νεκροί.

Οι νέες δηλώσεις από την ιατροδικαστή για τους νεκρούς της τραγωδίας των Τέμπων

Στους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» σημείωσε, σχολιάζοντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η κ. Λεονταρή.

Τα πρώτα λόγια του Γιώργου Γεραπετρίτη ως Υπουργός Μεταφορών για την τραγωδία στα Τέμπη

Την θέση του, πήρε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του σήμερα, Πέμπτη 2/3, και σε συνέντευξη που παραχώρησε θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για τον πόνο που βιώνουν τόσοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ανακαλύψει τι πραγματικά έφταιξε και οδήγησε σε αυτή την τρομερή και θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική», είπε μεταξύ άλλων.