Τέμπη: «Θυμάμαι να καίγομαι, πήδηξα και...» - Ανατριχιάζει με την περιγραφή της επιζήσασα από το φονικό τρένο

«Καιγόντουσαν ζωντανοί, φωνάζανε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: «Θυμάμαι να καίγομαι, πήδηξα και...» - Ανατριχιάζει με την περιγραφή της επιζήσασα από το φονικό τρένο

Οι μαρτυρίες και οι περιγραφές όσων επέζησαν από το δυστύχημα στα Τέμπη είναι άκρως ανατριχιαστικές μιας και οι εικόνες που έζησαν δεν θα εξαφανιστούν ποτέ από την μνήμη τους, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη κηδεία ενός από τα θύματα.

Η Βασιλική, ο Δημήτρης και ο Άγγελος είναι μερικοί από τους νέους που κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους στα βαγόνια του τρένου. Η πρώτη, μιλώντας στο Star, μοιράστηκε τα δευτερόλεπτα τρόμου στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η συγκλονιστική περιγραφή μιας επιζήσασας από τα Τέμπη

«Θυμάμαι να είναι όλα μαύρα, να έχουν σβήσει τα φώτα, να προσπαθούμε να βγάλουμε τα σίδερα από πάνω μας, από τα χαλάσματα. Προσπαθούσα να βρω τους ανθρώπους που ήταν μαζί μου. Φώναζα βοήθεια.

Θυμάμαι να καίγομαι και βγήκα έξω επειδή καιγόμουν. Έτσι σώθηκα, πήδηξα σε κάτι πράγματα. Ήταν κομμένο το τρένο, δεν είχε παράθυρα. Ήταν κομμένο στο πάτωμα, γυρισμένο ανάποδα. Όλες οι καρέκλες ήταν γεμάτες από κόσμο. Καιγόντουσαν ζωντανοί, φωνάζανε», ανέφερε η νεαρή κοπέλα.

«Είδα νεκρούς και μια κοπέλα να κρατάει το κομμένο της πόδι»

Οι μαρτυρίες ατόμων που βρίσκοταν στο τρένο θανάτου στα Τέμπη είναι άκρως συγκλονιστικές (δείτε εδώ τι αποκαλύφθηκε για τις τελευταίες ώρες της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας) με την Μιχαέλα Φρουδαράκη, μια ακόμη τραυματία, να μιλά στην εκπομπή Πρώτη Θέση στην Creta Tv και να ανατριχιάζει με τα λόγια του.

«Είχα μπει στο τρένο από την αρχή του ταξιδιού, από την Αθήνα. Ήμουν σε όλη τη διαδρομή. Είχαμε σταματήσει για λίγο στη Λάρισα και μας είπαν πως υπήρχε 15λεπτη καθυστέρηση λόγω κίνησης των γραμμών. Μετά από ένα τέταρτο ξεκινήσαμε κανονικά και κάποιοι πέθαναν. Δεν κάνω συχνά αυτό το δρομολόγιο. Ήταν μοιραίο.

Την ώρα της σύγκρουσης έβλεπα ταινία με μια κοπέλα που καθόταν δίπλα μου. Ήμουν στο 4ο βαγόνι, περίπου στη μέση. Χτυπηθήκαμε κι εμείς. Λένε για το 3ο βαγόνι γιατί είχαν θανάτους ενώ εμείς δεν είχαμε νεκρούς. Εκεί που καθόμουν, χτύπησε το τρένο το άλλο. Φανταστείτε φορούσα ακουστικά, ευτυχώς, διότι με τη σύγκρουση έπεσα και μου κάλυψαν τα μάτια, που έπεσαν πάνω γυαλιά. Είμαι τυχερή, από θαύμα γλίτωσα. Είδα ανθρώπους με αίματα. Εγώ δεν έπαθα τίποτα σε σχέση με άλλους.

Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, ήμασταν σε σύγχυση. Το μόνο που βλέπαμε ήταν καπνός. Βλέπαμε φωτιές δίπλα μας, μικρές, το σημείο ήταν εκεί που χτύπησε το άλλο τρένο. Επικρατούσε κομφούζιο. Η μια πόρτα είχε ανοίξει κανονικά αλλά ήταν από εκεί που είχε φωτιά και δεν μπορούσαμε να βγούμε. Ήταν ο γκρεμός. Ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω αν είδα φως λόγω της φωτιάς ή αν ήταν στο τρένο. Είδα τους φακούς όταν περάσαμε τις φωτιές. Κατεβήκαμε και ήταν όλο σίδερα, προχωρήσαμε λίγο πιο κάτω και πιανόμασταν από το εμπορικό τρένο με το οποίο συγκρουστήκαμε, κάποιοι έπεφταν κάτω και χτυπούσαν γιατί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Σκαρφαλώσαμε πάνω στο ένα βαγόνι και περάσαμε από την άλλη πλευρά.

Ευτυχώς δεν είχε απόλυτο σκοτάδι λόγω φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ μεγάλη, βλέπαμε καλά σε σχέση με το απόλυτο σκοτάδι. Βλέπαμε μπροστά μας άτομα νεκρά, είδα μια κοπέλα να κρατάει το κομμένο της πόδι, ακρωτηριασμούς, νεκρούς, τραυματίες, αίματα παντού. Είδα έναν νεαρό νεκρό στο έδαφος, δεν ήθελα να δω άλλο.

Δεν χρειάστηκε να πάω στο κυλικείο γιατί έχω καλή συνήθεια να έχω μαζί μου πολλά νερά. Ο φίλος ενός συμφοιτητή μου πήγε στο κυλικείο και έμεινε εκεί», είπε συντετριμμένη η Μιχαέλα Φρουδαράκη.

-Πρώτη Θέση- ▪️ Η συγκλονιστική περιγραφή της νεαρής από το Ηράκλειο που ήταν στο μοιραίο τρένο και μίλησε στην Τηλεόραση CRETA και στην «Πρώτη Θέση»

Posted by TV CRETA - Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. on Friday, March 3, 2023