Τραγωδία Τέμπη: Ασύλληπτος θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας - «Ο αρραβωνιαστικός της...»

Είναι όλοι συντετριμμένοι!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI

Σήμερα, Σάββατο 4/3, πραγματοποιείται η κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας που έχασε τη ζωή της στην σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28/2. Η ίδια δεν είχε εντοπιστεί για αρκετές ημέρες, ενώ ο αρραβωνιαστικός της, ο οποίος ήταν μαζί της στο ταξίδι, τα κατάφερε και τα λόγια που φώναζε στους διασώστες την ώρα που τον έβγαζαν από το βαγόνι ανατριχιάζουν (δείτε τα εδώ).

Η τελετή λαμβάνει χώρα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά και πλήθος κόσμου, πέρα από τους συγγενείς και τους φίλους του άτυχου κοριτσιού, βρίσκεται εκεί για να συμπαρασταθεί στην οικογένειά της, καθώς ο πόνος όλων είναι αβάσταχτός.

Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας που "έφυγε" στα Τέμπη

Ο δικηγόρος της οικογένειας, μάλιστα, μίλησε στον αέρα του ΣΚΑΪ το ίδιο πρωί και εξήγησε: «Δεν έχουμε συζητήσει με την οικογένεια παραπάνω πράγματα. Τώρα προέχει ο θρήνος», ενώ πρόσθεσε: «Ο αρραβωνιαστικός της ενημέρωσε την οικογένεια. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από την εταιρεία με την οικογένεια. Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες και αυτή τη στιγμή είμαστε στην εκκλησία για την κηδεία και δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Δεν γνωρίζω εάν έχει δοθεί ψυχολογική βοήθεια στις οικογένειες».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η οικογένεια της αδικοχαμένης Ιφιγένειας είναι συντετριμμένη και συγκλονισμένη από τον αδόκητο θάνατό της. Αυτό το οποίο ζητούν είναι να αποδοθούν οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι αυτοί και να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης τους».

Κηδεία 23χρονης Τέμπη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI

Κηδεία 23χρονης Τέμπη φωτογραφίες
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI

Κηδεία 23χρονης Τέμπη θρήνος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI

Κηδεία 23χρονης Τέμπη φέρετρο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI

Κηδεία 23χρονης Τέμπη οικογένεια
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI

Ο μηχανοδηγός που πέθανε είχε ζητήσει το δρομολόγιο για να δει τις κόρες του...

Καλεσμένος στο Στούντιο 4 ήταν ο Χρίστος Βασιλόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε πως ο μηχανοδηγός που έχασε τη ζωή του είχε ζητήσει να πάρει το συγκεκριμένο δρομολόγιο για να βρεθεί κοντά στις κόρες του στην Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζουν.

«Μου είπαν για παράδειγμα ότι ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου, ζήτησε και πήγε σε αυτό το τρένο, επειδή τα δύο του κορίτσια σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη του μετάθεση στην πραγματικότητα. Και το τέλος της ζωής του" ανέφερε αρχικά ο Χρίστος Βασιλόπουλος και διευκρίνισε στη συνέχεια: "Μιλάω για τον μηχανοδηγό που ρώτησε, "βλέπω κόκκινο να περάσω;", να περάσεις», είπε αρχικά.

Και συνέχισε λέγοντας για τον κατηγορούμενο σταθμάρχη τα εξής: «Γιατί να είναι μόνος του; Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Ο κανονισμός λέει πρέπει να είναι δύο. Πρέπει να ερωτηθεί λοιπόν ο προϊστάμενος του, ο επόπτης, ο επιθεωρητής, γιατί έβαλαν έναν άνθρωπο τριών μηνών να είναι μόνος του. Νύχτα..."».

«Επίσης αυτό σας το λέω ως υπονοούμενο, αλλά εδώ έχει ψωμί, να αναρωτηθούν, αν πριν από αυτό είχε κάνει άλλο λάθος ο συγκεκριμένος. Να μιλήσουν οι μηχανοδηγοί. Οι μηχανοδηγοί μιλάνε με τους σταθμάρχες, να ερωτηθούν όλοι οι μηχανοδηγοί της γραμμής για τους διαλόγους που είχαν με τον σταθμάρχη. Αν κάνουν μία έρευνα θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και όχι να λέμε η κακιά ώρα», τόνισε ακόμη.