Τέμπη: Τραγική η κατάληξη της 26χρονης Ελισάβετ - Μετά την νεκρή γάτα της ταυτοποιήθηκε και η σορός της φίλης της Αλεξίας Κούβελα του GNTM

Δυστυχώς...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Αλεξία Κούβελα
Instagram / Αλεξία Κούβελα

Μία από τις αγνοούμενες της τραγωδίας των Τέμπη ήταν και η Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, η οποία ταξίδευε προς Θεσσαλονίκη για δουλειά, μαζί με την τυφλή της γάτα, η οποία βρέθηκε νεκρή. Πρόκειται για την φίλη της πρώην παίκτριας του GNTM, Αλεξίας Κούβελα, η οποία από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε έσπευσε να ειδοποιήσει τον κόσμο ζητώντας του βοήθεια για τον εντοπισμό της (δείτε εδώ τη συγγνώμη του Πρωθυπουργού στους συγγενείς των νεκρών).

Όταν βρέθηκε το κατοικίδιό της, πολλοί άρχισαν να δημοσιοποιούν ψευδείς ειδήσεις μιλώντας για την επιβεβαίωση του θανάτου της, με τους οικείους της να ξεσπούν μέσα από τα social media Για το γεγονός πως παίζουν με τον πόνο τους, αλλά δυστυχώς το Σάββατο 5/3 η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε τελικά.

Ταυτοποιήθηκε η σορός της φίλης της Αλεξίας Κούβελα του GNTM από την τραγωδία στα Τέμπη

Υπήρχαν πολλές σοροί οι οποίες δεν είχαν ταυτοποιηθεί ακόμα και η διαδικασία συνεχίζεται, αλλά σήμερα μετά από δείγμα DNA που δόθηκε, ταυτοποιήθηκε εκείνη της 26χρονης κοπέλας, σκορπίζοντας θρήνο σε όλη την Ελλάδα πέρα από την οικογένειά της. Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση της πρώην παίκτριας του ριάλιτι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Τέμπη νεκρή Κούβελα

«Κάποιοι σοροί μπορεί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ»

Στο Action 24 μίλησε το πρωί του Σαββάτου 5/3 ο καθηγητής γενετικής στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο συμβάν και εξήγησε τις δυσκολίες που υπάρχουν σχετικά με την ταυτοποίηση των θυμάτων.

«Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στη συλλογή του γενετικού υλικού. Οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται σε ατυχήματα αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ λόγω του τραγικού γεγονότος των Δίδυμων Πύργων. Για να δείτε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι διαδικασίες, στην περίπτωση των Δίδυμων Πύργων έγινε ταυτοποίηση ενός ατόμου μετά από 21 χρόνια», ανέφερε αρχικά.

«Δεν είναι εύκολο όταν τα θύματα και οι σοροί έχουν εκτεθεί σε κακώσεις, στον ήλιο και κυρίως σε πυρκαγιά. Στην περίπτωση της Λάρισας, το πρόβλημα είναι ότι είχαμε πυρκαγιά. Ας οπλιστούμε με υπομονή και πιστεύω ότι θα αποδοθούν οι νεκροί στους συγγενείς τους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Υπάρχει και η ακραία περίπτωση να μη μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Σε αυτή την περίπτωση τα εργαστήρια επιδιώκουν να απομονώσουν DNA από τα δόντια ή τα οστά γενικά. Οι τεχνολογίες DNA έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ραγδαίο ρυθμό. Πέρσι ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του DNA του ανθρώπου, γνωρίζουμε πλέον το γενετικό μας υλικό και μπορούν να δοθούν απαντήσεις», τόνισε στο τέλος