Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τιις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει το προσωπικό ενός ασθενοφόρου, ιδιωτικής εταιρείας να βρέχει με λάστιχο μία γυμνή 70χρονη γυναίκα, στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στην περιοχή του Ωρωπού.
Σάλος στον Ωρωπό με τους νοσηλευτές που έπλεναν γυμνή 70χρονη με λάστιχο σε πιλοτή
Η εικόνα θυμίζει κυριολεκτικά μεσαίωνα και το περιστατικό συγκλονίζει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes το νοσηλευτικό πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, έχει κληθεί να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα από την κατοικία της, η οποία έχει εγκαταλειφθεί και ζούσε εντελώς μόνη και αβοήθητη σε διαμέρισμα της παραλίας Μαρκόπουλου.
Λίγες ώρες μετά,ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε στην ΕΡΤ:
«Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».
Λίγο αργότερα, το υπουργείο Υγείας πήρε επίσης θέση για το περιστατικό στον Ωρωπό μέσα από μια ανακοίνωση, τονίζοντας πως ο ένας εκ των διασωστών είναι υπάλληλος σε νοσοκομείο (συγκεκριμένα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής) με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου και κινείται η διαδικασία απόλυσής του.
«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου. Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».
Στο μεταξύ, κάθε λεπτό σημειώνονται ολοένα και πιο σοκαριστικές εξελίξεις με την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ βρέθηκαν κι άλλα άτομα στο στόχαστρο των Αρχών –δείτε εδώ.


">
">
">
">
">
">
">