Το παραδέχτηκε χωρίς δισταγμούς: «Αμέλεια μου, υπήρχαν...» - Η αποκάλυψη του σταθμάρχη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Γιατί δε δώσατε γραπτό υπόδειγμα στον μηχανοδηγό;»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Το παραδέχτηκε χωρίς δισταγμούς: «Αμέλεια μου, υπήρχαν...» - Η αποκάλυψη του σταθμάρχη για την τραγωδία στα Τέμπη

Το απόγευμα της Δευτέρας (6/3) στο κεντρικό δελτίο του Star προβλήθηκε αποκλειστικό βίντεο με τις απαντήσεις που έδωσε ο σταθμάρχης στις Αρχές για τα λάθη, που συνέβησαν και έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, στην κοιλάδα των Τέμπων, 20 χλμ έξω από την Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στο 'μοιραίο" κλειδί, το οποίο φέρεται να ξέχασε να γυρίσει ο σταθμάρχης, (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο με το τρένο) με αποτέλεσμα η αμαξοστοιχία Intercity 62 να συγκρουστεί με το εμπορικό τρένο και να συμβεί το δυστύχημα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε "κενό μνήμης" και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Τα λόγια του σταθμάρχη για την τραγωδία στα Τέμπη

Ενδεικτική της ακαταλληλότητας του συγκεκριμένου ανθρώπου για το πόστο που τον κατέταξαν ήταν η δήλωσή του όταν ρωτήθηκε “Γιατί δε δώσατε γραπτό υπόδειγμα στον μηχανοδηγό πληροφορώντας τον για τη διπλή γραμμή ανόδου;”».

«Αμέλειά μου, υπήρχαν και άλλα τρένα στον σταθμό που έπρεπε να διευθετηθούν για το πού θα μπουν».

Να υπενθυμίσουμε ότι, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος το βράδυ της Κυριακής (5/3), έπειτα από μια μαραθώνια κατάθεση 7,5 ωρών.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, προσθέτοντας: «Δυστυχώς, τώρα αρχίζουν όλα».

«Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν, χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι. Ο άνθρωπος ούτε έπινε ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.