Τραγωδία Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος και μοναδικός επιζών από το 1ο βαγόνι - Τα συγκινητικά λόγια των γονιών του

Την ώρα της σύγκρουσης πετάχτηκε από το βαγόνι σε χωράφια και φέρει πολλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος και μοναδικός επιζών από το 1ο βαγόνι - Τα συγκινητικά λόγια των γονιών του

Κι ενώ το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες κάνουν εικόνες ντροπή εν μέσω εθνικού πένθους που δείχνουν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να γλεντοκοπάει ενώ οι γιατροί στη Λάρισα παλεύουν να σώσουν τους τραυματίες από τα Τέμπη (δείτε εδώ τις αισχρές φωτογραφίες), έγινε γνωστό πως η κατάσταση του μοναδικού επιζών από το πρώτο βαγόνι, χειροτερεύει δυστυχώς.

Ο 20χρονος την ώρα της σύγκρουσης πετάχτηκε από το βαγόνι σε χωράφια και φέρει πολλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο δημοσιογράφος του Mega, Θεολόγος Ηλιού, μίλησε με τους γονείς του 20χρονου Γεράσιμου, οι οποίοι θέλησαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσεύχονται για τον γιο τους και για όλα τα μηνύματα που δέχονται.

Τι αναφέρουν οι γιατροί για τον 20χρονο

Οι γιατροί, όπως ανέφεραν οι γονείς του φοιτητή, είναι «άγγελοι» και η κατάστασή του είναι στα χέρια της Παναγίας. Οι γονείς του Γεράσιμου παραμένουν νυχθημερόν σην ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείο Λάρισας και ελπίζουν σε ένα θαύμα. Επιπλέον, αποκάλυψαν πως τα πράγματα του 20χρονου βρέθηκαν άθικτα από το πρώτο βαγόνι, ακόμα και το λαπτοπ του, το οποίο είχε μία μικρή ρωγμή.

Σοκαριστικό: Αυτός είναι ο λόγος που τα τρένα δεν έχουν ζώνες ασφαλείας!

Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει έντονα τους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας τα οποία αφορούν τις χερσαίες μεταφορές και επανέρχεται με μεγάλη ένταση κάθε φορά που συμβαίνει ένα δυστύχημα πάνω σε ράγες, όπως αυτό το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τώρα, που σημάδεψε για πάντα τις καρδιές των Ελλήνων.

Στα αυτοκίνητα οι ζώνες ασφαλείας είναι υποχρεωτικές, θωρακίζοντας τους επιβάτες σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος. Αυτός ο σωτήριος μηχανισμός είναι επίσης υποχρεωτικός στα αεροπλάνα.

Στα τρένα, όμως, γιατί δεν υπάρχουν ζώνες ασφαλείας; Η συντριπτική πλειονότητα, ωστόσο, των ερευνών καταλήγουν ότι... διαβάστε την συνέχεια εδώ!