Τέμπη: Τα παιδιά έγιναν άγγελοι - Γροθιά στο στομάχι η ζωγραφιά μιας 8χρονης για το τραγικό συμβάν

Τα τρένα τράκαραν, ο ήλιος είναι θλιμμένος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Η Εβίτα, ένα 8χρονο κοριτσάκι, αποτύπωσε σε μια κόλα χαρτί ένα από τα πιο τραγικά συμβάντα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα: Την σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη ζωγραφιά που μπορείτε να δείτε παρακάτω, συγκίνησε την Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία την παρουσίασε στον αέρα της εκπομπής της, Αλήθειες με την Ζήνα, το μεσημέρι της Τρίτης 7/3.

Τα τρένα τράκαραν, τα δέντρα έπεσαν, τα παιδιά έγιναν άγγελοι, ο ήλιος είναι θλιμμένος

Συγκλονιστική ήταν και η εξομολόγηση του αδελφού της 32χρονης Σοφίας, στην συγκεκριμένη εκπομπή. Η Σοφία βρίσκονταν στο 1ο βαγόνι του μοιραίου δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Κλαίει όλη η Ελλάδα, κι εμείς ακόμα που είμαστε εδώ δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ήταν 12:30 ηώρα τη νύχτα της Τρίτης, χτύπησε το κινητό μου, ήταν ο πατέρας μου. Είχαν έρθει φίλες της αδερφής μου κι άρχισαν να χτυπάνε το κουδούνι. Είχαμε μια διαίσθηση. Δεν μπορούσε να κοιμηθώ. Ο πατέρας μου μου είπε ότι η Σοφία μας ήταν στο τρένο που χτύπησε. Άνοιξα την τηλεόραση, άρχισα να μουδιάζω. Άνοιξα το αμάξι και φεύγω. Το μόνο που ήθελα ήταν να βρω την αδερφή μου. Περνούσαν οι ώρες δεν είχαμε κάποιο νέο. Η αδερφή μου δυστυχώς ήταν στο πρώτο βαγόνι. Περιμέναμε ένα θαύμα. Δεν μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατό της γιατί δεν υπήρχε κάποια ταυτοποίηση. Παρασκευή 14:00 μας ενημέρωσαν ότι έγινε η ταυτοποίηση. Η κατάσταση ήταν τραγική και για εμάς που το ζήσαμε εμείς και για τους υπόλοιπους που ήταν στο σπίτι.

Η Σοφία ήταν κάτι διαφορετικό. Ξεχώριζε γιατί μπορούσε να γίνει πολύ εύκολα αγαπητή, προς τρίτους, αγνώστους. Το πρώτο σοκ είναι όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο, το δεύτερο είναι όταν τον χάνεις με αυτό τον τρόπο. Είναι φρικτό. Τα συλλυπητήρια μου σε όλους τους συγγενείς για όλα τα παιδιά που χάθηκαν έτσι άδικα. Δύναμη και πίστη στον Θεό».