«Ένας σκελετός φαγωμένος στις άκρες» - Τι βρέθηκε μέσα στο μοιραίο βαγόνι στα Τέμπη στο οποίο σκοτώθηκαν όλοι οι επιβάτες;

Η εικόνα μιλάει από μόνη της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ένας σκελετός φαγωμένος στις άκρες» - Τι βρέθηκε μέσα στο μοιραίο βαγόνι στα Τέμπη στο οποίο σκοτώθηκαν όλοι οι επιβάτες;

«Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας δέχθηκαν όλο το φορτίο και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες», είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός στις πρώτες του δηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη. «Έκοβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε αστραπιαίο χρόνο», ανέφερε, επίσης, χαρακτηριστικά.

Μετά από σχεδόν έξι ημέρες, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση όλων των βαγονιών της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στο ύψος των Τεμπών προκαλώντας τον θάνατο σε 57 άτομα και αφήνοντας δεκάδες τραυματίες.

Τελευταίο, σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνθηκε το βαγόνι του εστιατορίου, το οποίο σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ήταν αυτό μέσα στο οποίο προκλήθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι και όπως δείχνουν οι παρακάτω εικόνες έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Οι πυροσβέστες έκαναν μία τελευταία αυτοψία στο βαγόνι μέχρι να απομακρυνθεί όμως δε βρήκαν κάτι σημαντικό.

Πλάνα από το μοιραίο βαγόνι

Δείτε επίσης: Εθνικό πένθος - εικόνες ντροπής: Οι γιατροί στη Λάρισα πάλευαν με τραυματίες από τα Τέμπη ενώ ο Π.Ι.Σ Δράμας έτρωγε μεζεκλίκια σε πολυτελές ξενοδοχείο

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα βαγόνια έχουν μετακινηθεί σε χώρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης όπου θα συνεχιστεί ο έλεγχος από ειδικά συνεργεία εμπειρογνώμων του ΟΣΕ. Στα Τέμπη αναμένεται να φτάσει ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σοκάρει το πόρισμα για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Οι ευθύνες του δυστυχήματος είναι πολλές και δεν ανήκουν μόνο στο σταθμάρχη, ο οποίος από ότι λέγεται δε γύρισε ένα κλειδί τη στιγμή, που έπρεπε, αλλά πάνε χρόνια πίσω και αντιστοιχούν σε παραπάνω από ένα πρόσωπα (δείτε εδώ τι συμβαίνει με την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή μετά την παραίτησή του).

Αίσθηση για την ώρα προκαλεί το γεγονός, πως δόθηκε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή - προϊστάμενο του σταθμάρχη, μια ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με τις πληροφορίες, που κυκλοφορούν και τις κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

«Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.