Τέμπη: Τρισάγιο σήμερα 9/3 για τα 57 θύματα της τραγωδίας

Θα το κάνει ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Πάνω από μια εβδομάδα έχει συμπληρωθεί από την μέρα που 57 άνθρωποι -περισσότεροι από τους οποίους ήταν νέοι- έχασαν μέσα σε δευτερόλεπτα την ζωή τους, μετά την σύγκρουση 2 τρένων στα Τέμπη (δείτε εδώ ολόκληρη την κατάθεση του επιθεωρητή).

Σήμερα, Πέμπτη 9/2 λοιπόν θα τελεστεί τρισάγιο στον τόπο της σύγκρουσης 9 μέρες μετά το δυστύχημα και σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου αναφέρει πως το τρισάγιο θα το κάνει ο Μητροπολίτης Λαρίσης.

Η ανακοίνωση για το σημερινό τρισάγιο για την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

«Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 συμπληρώνονται εννέα ημέρες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πολλοί συνάνθρωποί μας.

Με ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συμμετέχουσα στο πένθος που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, θα τελέσει στο σημείο του δυστυχήματος τρισάγιο, την Πέμπτη και ώρα 3.00 το μεσημέρι, για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων αδελφών μας.

Το τρισάγιο θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως.

Θερμή παράκληση προς όλους όσοι επιθυμούν να παραστούν, για να προσευχηθούν για τις ψυχές των συνανθρώπων μας, να τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, προσερχόμενοι στον χώρο».

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε τρία ακόμη άτομα

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της σύγκρουσης των Τεμπών! Την Πέμπτη 9/3 ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε τρία ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, στους υπεύθυνους φαίνεται πως συγκαταλέγονται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών, αλλά και οι δύο σταθμάρχες, που είχαν απογευματινή βάρδια εκείνη την ημέρα, πριν τον 60χρονο, οι οποίοι έπρεπε να είναι στο πόστο τους έως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, που συνέβη και το μοιραίο δυστύχημα.