Τραγωδία Τέμπη: «Βλέπαμε καμένους ανθρώπους και μη αρτιμελείς! Ένα παιδάκι κρατούσε...» - Σοκάρει 20χρονος επιβάτης

Η μαρτυρία πρώην διευθυντή κυκλοφορίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Ο Στέλιος 20χρονος που επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορικό τρένο και άφησε πίσω 57 νεκρούς με μια κοπέλα να μην έχει ακόμη βρεθεί, μίλησε στην εκπομπή T-live για τα όσα βίωσε.

Τα συγκλονιστική λόγια του 20χρονου για τα Τέμπη

«Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ακούστηκε ένα μπαμ και πεταχτήκαμε όλοι πάνω. Άλλοι χτυπούσαν, άλλοι φώναζαν, ο κόσμος που καθόταν στη δεξιά πλευρά, πετάχτηκε έξω… Το βαγόνι ήταν σαν να είχε κοπεί στα δύο. Βλέπω τη φίλη μου και την τράβηξα να σωθεί».

«Το πόδι μου είχε κολλήσει, δεν είχα καταλάβει τι ήταν. Τότε είδα ότι ένα παιδάκι κρατούσε το πόδι μου… Το παίρνω αγκαλιά, βλέπουμε ένα σπασμένο παράθυρο και πήγαμε από εκεί να βγούμε. Από αυτό το παράθυρο βγήκε όλος ο κόσμος. Στη συνέχεια, πηδήξαμε σε άλλο βαγόνι κι εγώ ρώτησα το 5χρονο που είναι οι γονείς του. Δεν υπήρχε κανένας εκεί», εξομολογήθηκε.

«Όταν βγαίναμε από το παράθυρο, βλέπαμε καμένους ανθρώπους και μη αρτιμελείς. Υπήρχε κόσμος που τους είχε πλακώσει το βαγόνι», είπε και σοκάρει.

Δείτε επίσης: «Μας έλεγαν ότι είχε αλλοιωθεί! Με την παπαδιά και τα παιδιά πλύναμε κάθε του πληγή!» - Συγκινεί ο πατέρας του Κυπριανού

Η μαρτυρία πρώην διευθυντή κυκλοφορίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο πρώην διευθυντής ασφάλειας και κυκλοφορίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μίλησε στο Πρωινό για τον μηχανοδηγό του Intercity, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία για τις παραλείψεις του σταθμάρχη Λάρισας.

«Ο συγχωρεμένος ήταν και φίλος, πολύ καλός άνθρωπος και έμπειρος μηχανοδηγός. Την “πάτησε” γιατί υπερεμπιστεύτηκε τον σταθμάρχη. Το λάθος του ήταν ότι προχώρησε προς τα πάνω και συγκρούστηκε. Έψαχνε να βρει το τηλέφωνο του μηχανοδηγού της κατερχόμενης αμαξοστοιχίας.

Μα είναι τώρα σοβαρή εταιρεία να μην έχουν οι μηχανοδηγοί που ταξιδεύουν τα κινητά των συναδέλφων τους που έρχονται στην αντίθετη πορεία; Τι εταιρεία είναι αυτή; Ο σταθμάρχης πρέπει να χαράξει με βάση το σύστημα σηματοδότησης της τηλεδιοίκησης το δρομολόγιο εξόδου από τον σταθμό του Ιntercity. Αυτός δεν ξέρει να το χαράξει. Δίνει το τηλεγράφημα στον μηχανοδηγό και το δίνει λάθος, δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό.

Πρέπει να του πει από ποια γραμμή θα πάει, από την άνοδο ή από την κάθοδο; Δεν το κάνει. Ο μηχανοδηγός υπερεμπιστεύεται. Όταν ο μηχανοδηγός περνάει το κλειδί και από την άνοδο μπαίνει στην κάθοδο, έπρεπε να πεδήσει.

Δείτε επίσης: «Δεν μπορώ να θρηνήσω τη μητέρα μου αν δεν...» - Εξοργισμένος ο πρωταθλητής κρίκων, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, στον αέρα του ΑΝΤ1

Σου λέει καλά θα είμαι αλλά τον ρωτάει από το ραδιοτηλέφωνο. Το ραδιοτηλέφωνο δεν το ακούει κανείς γιατί ο εν λόγω σταθμάρχης είχε φύγει από το γραφείο που είναι το ραδιοτηλέφωνο. Στον πίνακα, όταν ένα τρένο φεύγει κοκκινίζει εκείνη η γραμμή που φεύγει. Θα έβλεπε λοιπόν ότι έχει κοκκινίσει η κάθοδος.

Αν ήταν στη θέση του θα άκουγε και το ραδιοτηλέφωνο που τον καλούσε ο μηχανοδηγός. Οι πληροφορίες μάς λένε ότι τον καλούσε ο μηχανοδηγός. Αυτά θα βγούνε όλα γιατί είναι καταγεγραμμένα! Και όχι μόνο αυτό, δεν του απαντούσε κανείς και αναζητούσε να βρει και το κινητό μηχανοδηγού της κατερχόμενης αμαξοστοιχίας. Αν γίνει άρση απορρήτου των κινητών θα φανούν όλα αυτά. Προσπάθησε ο συγχωρεμένος να μιλήσει με κάποιον μηχανοδηγό εμπορικής αλλά ήταν αλλουνού, δεν ήταν το σωστό τηλέφωνο»