Τέμπη: Θρίλερ με την 23χρονη Εριέττα που δεν έχει εντοπιστεί - Πιθανό το σενάριο να απέμεινε μόνο η στάχτη της

«Είχαν αναπτυχθεί πάνω από 1.000 βαθμοί κελσίου»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Το μοναδικό άτομο που αγνοείται ακόμα 10 μέρες μετά την φονική σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη είναι η 23χρονη Εριέττα (δείτε εδώ ποια είναι), για την οποία δεν έχουν βρεθεί καθόλου στοιχεία ενώ δεν βρίσκεται ούτε στη λίστα των νεκρών, αλλά ούτε των τραυματιών.

Το πρωί λοιπόν της Παρασκευής 10/3, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μοιράστηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα μερικές δικές του σκέψεις γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τι συνέβη με την 23χρονη Εριέττα που βρισκόταν στο φονικό τρένο στα Τέμπη

«Πρώτα από όλα, όταν αναπτύσσεται μεγάλη κινητική και θερμική ενέργεια, σημαίνει ότι κάποια από τα σώματα είχαν διαμελιστεί και κάποια από αυτά ήταν σε μεγάλη απόσταση από το τρένο. Κατά δεύτερον, κάποια σώματα που ήταν στην πηγή της θερμότητας έχουν απανθρακωθεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια περίπτωση να έχει απανθρακωθεί η σορός σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να βρεθεί κανένα στοιχείο.

Μας έλεγαν από την πρώτη μέρα οι πυροσβέστες ότι είχαν αναπτυχθεί πάνω από 1.000 βαθμοί κελσίου. Για να καταλάβετε, όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση μπαίνουν στις περίπου 850 βαθμούς. Λιγότερο δηλαδή από τις συνθήκες που υπήρχαν εκείνη την ημέρα».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε: «Έχει ταυτοποιηθεί ότι ήταν στο τρένο. Μπορεί να έπαθε αυτό που λέμε σταχτοποίηση»

«Βλέπαμε καμένους ανθρώπους και μη αρτιμελείς! Ένα παιδάκι κρατούσε...»

Ο Στέλιος 20χρονος που επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορικό τρένο και άφησε πίσω 57 νεκρούς με μια κοπέλα να μην έχει ακόμη βρεθεί, μίλησε στην εκπομπή T-live για τα όσα βίωσε.

«Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ακούστηκε ένα μπαμ και πεταχτήκαμε όλοι πάνω. Άλλοι χτυπούσαν, άλλοι φώναζαν, ο κόσμος που καθόταν στη δεξιά πλευρά, πετάχτηκε έξω… Το βαγόνι ήταν σαν να είχε κοπεί στα δύο. Βλέπω τη φίλη μου και την τράβηξα να σωθεί».

«Το πόδι μου είχε κολλήσει, δεν είχα καταλάβει τι ήταν. Τότε είδα ότι ένα παιδάκι κρατούσε το πόδι μου… Το παίρνω αγκαλιά, βλέπουμε ένα σπασμένο παράθυρο και πήγαμε από εκεί να βγούμε. Από αυτό το παράθυρο βγήκε όλος ο κόσμος. Στη συνέχεια, πηδήξαμε σε άλλο βαγόνι κι εγώ ρώτησα το 5χρονο που είναι οι γονείς του. Δεν υπήρχε κανένας εκεί», εξομολογήθηκε.

«Όταν βγαίναμε από το παράθυρο, βλέπαμε καμένους ανθρώπους και μη αρτιμελείς. Υπήρχε κόσμος που τους είχε πλακώσει το βαγόνι», είπε και σοκάρει.

Δείτε επίσης: «Μας έλεγαν ότι είχε αλλοιωθεί! Με την παπαδιά και τα παιδιά πλύναμε κάθε του πληγή!» - Συγκινεί ο πατέρας του Κυπριανού