Θρηνεί το Hollywood - Πέθανε πολύ γνωστός ηθοποιός

Είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία της γυναίκας του!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI / Κονταρίνης Γιώργος)
(EUROKINISSI / Κονταρίνης Γιώργος)

Σε ηλικία 89 ετών, πέθανε το απόγευμα (9/3) της Πέμπτης, ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Μπλέικ, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική αστυνομική σειρά «Baretta» της δεκαετίας του 1970, καθώς και τη συμμετοχή του στις νέο-νουάρ ταινίες «In Cold Blood» και «Lost Highway».

Η καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930, όταν ο ίδιος ήταν ακόμα παιδί, ωστόσο γρήγορα κατέρρευσε το 2001, μετά το θάνατο της συζύγου του, Μπόνι Λι Μπάκλεϊ, για τον οποίο και κατηγορήθηκε.

Στιγμιότυπο από ταινία του Ρόμπερτ Μπλέικ!

Διαβάστε επίσης: Ασύλληπτος θρήνος για το Μάτζικ Τζόνσον - Έφυγε από τη ζωή μέλος της οικογένειάς του

Το χρονικό του θανάτου της γυναίκας του Ρόμπερτ Μπλέικ, που πέθανε

Ο Ρόμπερτ Μπλέικ είχε αποφασίσει να βγουν για ραντεβού σε ένα ιταλικό εστιατόριο και μετά το γεύμα η σύζυγος περίμενε στο αυτοκίνητο, ενώ ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει στο εστιατόριο για να πάρει το πιστόλι του, το οποίο είχε ξεχάσει στο τραπέζι.

Μέσα στο διάστημα αυτό, η άτυχη γυναίκα δέχτηκε θανάσιμο πυροβολισμό στο κεφάλι.

Όπως θα ήταν αναμενόμενο, ο Μπλέικ κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της, όμως τελικά αθωώθηκε καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όπλο του ηθοποιού δεν ήταν το ίδιο με αυτό που πυροβόλησε την Μπάκλεϊ.

Σύμφωνα με το BBC, ωστόσο, 4 χρόνια αργότερα, το πολιτικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία της γυναίκας του. Ως ποινή, του ζητήθηκε να πληρώσει το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων, το οποίο δεν διέθετε, οπότε έγινε ένας διακανονισμός στα 15 εκατ. δολάρια. Ο ηθοποιός δε φυλακίστηκε ποτέ.

Ο ηθοποιός είχε τέσσερα παιδιά και ήταν παντρεμένος και με την ηθοποιό Σόντρα Κερ για 22 χρόνια πριν χωρίσουν το 1983. Το 2017 παντρεύτηκε τη φίλη του Πάμελα Χουντάκ, αλλά δύο χρόνια μετά ο γάμος διαλύθηκε.

Η ανιψιά του Μπλέικ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 89χρονος έφυγε «ήσυχα δίπλα σε συγγενείς και φίλους», ενώ αιτία θανάτου του ήταν μια καρδιακή πάθηση που τον ταλαιπωρούσε.