Τέμπη: «Είχαμε διαμελισμένα μέλη, παραμορφωμένα σε ένα φορτηγό ψυγείο» - "Παγωμένοι" όλοι στο Χαμογέλα και Πάλι

«Έχω να κοιμηθώ από τότε και θα με στοιχειώνει μια ζωή! Δεν ξεπερνιέται με τίποτα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: «Είχαμε διαμελισμένα μέλη, παραμορφωμένα σε ένα φορτηγό ψυγείο» -

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» μίλησε ζωντανά το πρωί του Σαββάτου 11/3 ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ και περιέγραψε τα όσα είδε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη -δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο με το intercity 62 πριν την σύγκρουση.

Συγκλονισμένοι στο Χαμογέλα και Πάλι με την περιγραφή του Μιχάλη Γιαννάκου για τα Τέμπη

«Τα πράγματα είναι ευχάριστα από την πλευρά των τραυματιών και μακάρι να μας ερχόντουσαν περισσότεροι τραυματίες στα νοσοκομεία. Δυστυχώς μας ερχόντουσαν μέλη διαμελισμένα, μια τραγική κατάσταση. Νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 5 περιστατικά στη ΜΕΘ, και 7 στις κλινικές.

Εκτός του ενός που είναι σοβαρά, οι άλλοι θα τα καταφέρουν. Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στα νοσοκομεία της Λάρισας, τον τρόμο αυτόν των ανθρώπων και το άγχος τους ήταν εάν ζουν οι συνεπιβάτες τους. Ερχόντουσαν συγγενείς να ψάχνουν τους ανθρώπους τους. Είχαμε διαμελισμένα μέλη, παραμορφωμένα σε ένα φορτηγό ψυγείο τεράστιο και να μη γνωρίζουν οι γονείς που είναι τα παιδιά τους. Ήταν σοροί μη αναγνωρίσιμοι δίπλα τους. Έχω να κοιμηθώ από τότε και θα με στοιχειώνει μια ζωή. Δεν ξεπερνιέται με τίποτα», είπε χαρακτηριστικά με την Σίσσυ Χρηστίδου και τους συνεργάτες της να παρακολουθούν "μουδιασμένοι".

Τα αποτελέσματα από το αλκοτέστ που έγινε στο σταθμάρχη μετά τη σύλληψή του

Μετά την απολογία του 59χρονου σταθμάρχη, που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο των Τεμπών, του οποίου η σύγκρουση επέφερε 57 θύματα, εν τέλει κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ αναμένεται να βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες κι άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα από το προσωπικό του σταθμού (δείτε την εδώ την κατάθεση του).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live news την Παρασκευή 10/3 έγινε γνωστό, πως κρίθηκε απαραίτητο μετά τη σύλληψη του άντρα να γίνει αλκοτέστ και άλλες σχετικές εξετάσεις, με σκοπό να βγει από το κάδρο το ενδεχόμενο του να μην είχε καλά αντανακλαστικά.

Σύμφωνα λοιπόν με την εκπομπή, το αλκοτέστ έγινε στον 59χρονο 04:21, δηλαδή 4,5 ώρες μετά τη σύλληψή του, η αιμοληψία στις 04:45 και η ουροληψία στις 04:57. Τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι αρνητικά, με πολλούς ωστόσο να έχουν δεύτερες σκέψεις, καθώς είχαν περάσει κάποιες ώρες από τη στιγμή, που είχε μπει στο τρένο μέχρι να γίνουν οι εξετάσεις.