Πέθανε ο θρύλος της ΑΕΚ, Μίμης Παπαιωάννου

Θρήνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(facebook / aekgreece)
(facebook / aekgreece)

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας της Ένωσης της ΑΕΚ, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών και πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1942 στη Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας. Ο πατέρας του Κώστας ήταν έφορος στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα Νέα Γενεά και έτσι ο μικρός Μίμης ήρθε από νωρίς σε επαφή με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο δεν άργησε να φανεί και η αγάπη του για την ποδοσφαιρική μπάλα ήταν αναμφίβολη. Εγκατέλειψε το σχολείο νωρίς μοιράζοντας τον χρόνο τους ανάμεσα στο γήπεδο και στο κουρείο του χωριού όπου εργαζόταν ως βοηθός.

Διαβάστε επίσης: Έχασε τις αισθήσεις του πάνω στη σκηνή (Βίντεο) - Θρήνος για τράπερ ελληνικής καταγωγής

Το καλοκαίρι του 1962 ο 20χρονος Μίμης Παπαϊωάννου ντύνεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα ξεκινώντας μια αναπόσπαστη πορεία 18 χρόνων. Η σχέση του με την «Ενωση» διαταράχτηκε όταν δεν του επέτρεψαν να κάνει το άλμα στη Ρεάλ Μαρδίτης. Η ισπανική ομάδα προσέφερε μυθικά ποσά: 4 εκατ. δραχμές στην ΑΕΚ και 750.000 δραχμές στο παίκτη. Την περίοδο εκείνη ακολούθησε τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλα και τον Χρήστο Νικολόπουλου στη Γερμανία για συναυλία.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για τον θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου

«Αφού η ΑΕΚ δε σε θέλει, έλα μαζί μας» του είχε πει ο Στέλιος Καζαντζίδης όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο Παπαϊωάννου στην αυτοβιογραφία.

Ηχογράφησε συνολικά επτά τραγούδια μεταξύ των οποίων και του πασίγνωστου Υμνου της ΑΕΚ σε μουσική Στέλιου Καζαντζίδη και στίχους Χρήστου Κολοκοτρώνη.

«Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στα 81 του χρόνια. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας μας πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ.