Χαμός στα σούπερ μάρκετ: Τι θα βρούμε στο "καλάθι του Πάσχα" και το "καλάθι των νονών"

Τα εορταστικά καλάθια είναι γεγονός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
pixabay
pixabay

Τα εορταστικά καλάθια που θα βρουν οι καταναλωτές σε λίγες ημέρες σε όλα τα σούπερ μάρκετ είναι γεγονός. Πρόκειται για το "καλάθι του Πάσχα" και το "καλάθι των νονών". Οι ανακοινώσεις μάλιστα είναι προ των πυλών και αναμένονται να γίνουν την Τετάρτη.

Το πασχαλινό θα πάρει τη θέση του "καλαθιού της Σαρακοστής", λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Τι θα περιλαμβάνει το «Καλάθι του Νονού»

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου επίσης θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών και το "καλάθι των νονών". Σε αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο υπουργείο και από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της, αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Θα προστεθούν ωστόσο και οι λαμπάδες με παιχνίδια για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

Δείτε επίσης: Μεγάλη προσοχή στα super market για να μην σας πιάσουν κορόιδο

Υποχρεωτικά: επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ.€

  • Λαμπάδες με παιχνίδια
  • Επιτραπέζια / Παζλ
  • Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  • Βρεφικά παιχνίδια
  • Φιγούρες δράσης
  • Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (παιχνίδια με τουβλάκια)
  • Οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία το «καλάθι του νοικοκυριού» αναμένεται να συνεχίσει να εφαρμόζεται έως τις 30 Ιουνίου 2023.