Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

25η Μαρτίου: Τι ώρα θα ξεκινήσει η παρέλαση - Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

25η Μαρτίου: Τι ώρα θα ξεκινήσει η παρέλαση - Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
Ενημέρωση 25.03.2023 08:26
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 και μάλιστα με την ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και εκτέλεση Εωθινού από τμήματα μουσικής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (δείτε εδώ και τι καιρό θα κάνει σήμερα).

Πώς θα πραγματοποιηθεί σήμερα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας

Στις 08:00 πραγματοποιείται η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενώ στις 10:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β', παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 10:00 θα γίνει ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού ενώ στις 10:55 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Μνημείο 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν για σήμερα από την ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας χαρακτηρίζονται υψηλού επιπέδου. Ειδικότερα, άνδρες και γυναίκες της ασφαλείας με πολιτικά που θα εποπτεύουν καθώς και διμοιρίες αλλα και δυνάμεις της ΕΚΑΜ, που θα επιχειρήσουν μόνο αν κριθεί αναγκαίο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια.

Από αέρος θα επιχειρούν drones και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Ο χώρος γύρω από την εξέδρα των επισήμων, λίγα μέτρα μακριά από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, θα είναι «αποστειρωμένος» . Ήδη από νωρίς το πρωί, επί ποδός θα βρίσκονται και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 06:00 ώρα της 24/03/2023 μέχρι πέρατος της Στρατιωτικής παρέλασης της 25/03/2023 στις κατωτέρω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

  • Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.
  • Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της.
  • Πετμεζά, σε όλο το μήκος της.
  • Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.
  • Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 12:00 ώρα της 24/03/2023 μέχρι 19:30 ώρα της 25/03/2023 στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 25 Μαρτίου;

Σεισμός στα Ιωάννινα - Μετά από λίγα λεπτά ακολούθησε και άλλη δόνηση

Share