Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις με τον συμβασιούxo σταθμάρχη - Τι ισχυρίστηκε

Θα εμπλακεί ο υπεύθυνος του Παλαιοφαρσάλου;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις με τον συμβασιούxo σταθμάρχη - Τι ισχυρίστηκε

Το πρωί της Δευτέρας (27/3) την πόρτα του ανακριτή πέρασε ο συμβασιούχος σταθμάρχης που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του τη τελευταία νύχτα του Φεβρουαρίου της σφοδρής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στην κοιλάδα των Τεμπών, που άφησαν πίσω τους 57 νεκρούς.

Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και για αυτές είναι υπόλογος ο 32χρονος, μαζί με τον πορφυλακιστέο σταθμάρχη - δείτε εδώ τι ζήτησε μέσα στην φυλακή. Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε, ενώ επικαλέστηκε και δύο συμβασιούχους μάρτυρες για να στηρίξει την εκδοχή του.

Μετά από όλα αυτά, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η απολογία του συμβασιούχου σταθμάρχη από την τραγωδία στα Τέμπη

Η εργασία του ήταν 40 ώρες εβδομαδιαίως είτε 8ωρα επί 5 ημέρες, είτε 6 ώρες και 40 λεπτά επί 6 ημέρες, άρα δεν υπήρχε δυνατότητα να παραμένει στο σταθμαρχείο πέραν της 10ης βραδινής που σχολούσε.

Ως εκ τούτου την 28η Φεβρουαρίου εργαζόταν από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ παρά το γεγονός – όπως υποστηρίζει – ότι στο βαρδιόχαρτο ο επιθεωρητής τον έβαζε να φαίνεται ότι δουλεύει 9ωρο κι επομένως στα χαρτιά έπρεπε να σχολάσει στις 23.00.

Ο ίδιος κατοικεί στον Βόλο και επέστρεφε καθημερινά με το βραδινό τρένο στις 22:15 ή 22:30 από τη Λάρισα άρα εξ αυτού του γεγονότος, δε θα μπορούσε να είναι παρών μέχρι τις 23 το βράδυ, οπότε έγιναν και οι κρίσιμοι χειρισμοί.

Οι δηλώσεις του πατέρα της Ελπίδας που χάθηκε στα Τέμπη

Ένας μήνας έχει περάσει από την φονική τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών, Λάρισας, στην οποία έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας.

Μέσα στο θύματα, που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο ήταν και η Ελπίδα. Ο πατέρας της Χρήστος Χούπας, λοιπόν, μίλησε στην εκπομπή του ANT1, «Πρωινό» το πρωί τη Δευτέρας και έκανε λόγο για την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι του μετά από έναν μήνα, που πέθανε η κόρη του.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για το μνήμα την κόρης του και ότι ο ίδιος με τα ίδια του τα χέρια θέλησε να το φτιάξει, για την κόρη του.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: «Βλέπαμε μόνο από τις φλόγες! Με πήρε η μαμά μου και της φώναζα...» - Συγκλονίζει η μαρτυρία της 22χρονης Ανθής που σώθηκε από το 2ο βαγόνι

«Την 1η Απριλίου, το Σάββατο το πρωί θα γίνει το μνημόσυνο της κόρης μου. Με πετύχατε ακριβώς την ώρα που φτιάχνω το μνήμα», είπε αρχικά ο πατέρας της Ελπίδας.

«Εγώ το φτιάχνω. Ήξερα τα γούστα της και επέλεξα να το φτιάξω σύμφωνα με τα γούστα της. Έτσι όπως καταντήσαμε, φτιάχνουμε το μνήμα του παιδιού μου. Γιατί ήξερα τις αντιλήψεις, το ήθελε κυβιστικό. Οτιδήποτε ήταν της κυβιστικής σχολής και το φτιάχνω εγώ, ναι. Είναι δύσκολο και επώδυνο», συνέχισε με τρεμάμενη φωνή, ο Χρήστος Χούπας.

Όσο για το κλίμα που επικρατεί στο σπίτι της οικογένειας, σημειώνει: «Είναι πάρα πολύ βαρύ. Έχω μια γυναίκα η οποία κλαίει νυχθημερόν. Δεν κοιμάται κανένας το βράδυ, φέρνουμε σβούρες. Να την παρηγορήσω εγώ εκείνη; Να παρηγορήσει εκείνη εμένα; Μου τηλεφώνησαν ψυχολόγοι αλλά δεν τους χρειάζομαι», συμπλήρωσε κλείνοντας στον αέρα του ΑΝΤ1.