Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δεύτερος σταθμάρχης - Τι υποστήριξε για την διόρθωση με μπλάνκο

Τι θα ισχυριστεί στην απολογία του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης Λάρισας που απολογήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη, από το οποίο 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο εν λόγω σταθμάρχης, όπως έχει γίνει γνωστό, είχε φύγει νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιας του, αφήνοντας έτσι μόνος του τον καινούργιου σταθμάρχη, ενώ μάλιστα ο ίδιος είχε διορθώσει αμέσως μετά και την βάρδια του με μπλάνκο (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Ελεύθερος ο δεύτερος σταθμάρχης - Τι αναφέρει στην απολογία του

«Υπήρχε μια μουτζούρα και γι αυτό χρειάστηκε να γίνει μια διόρθωση», ήταν βέβαια η απάντησή τους στους δημοσιογράφους για το μπλάνκο. Αναφορικά με το γεγονός πως έφυγε νωρίτερα από ότι έπρεπε, είπε πως τα είχε τακτοποιήσει όλα.

Μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή ο σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του, να μην εγκαταλείψει την χώρα και να καταβάλει ως εγγύηση 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κατά την δίωρη απολογία του στον εφέτη ανακριτή, ο σταθμάρχης επικαλέστηκε τον κανονισμό Κίνησης του ΟΣΕ, που αναφέρει σε παραγράφους του ότι από την στιγμή που αναλαμβάνει ο επόμενος, την ευθύνη την έχει αυτός και όχι ο προηγούμενος σταθμάρχης.

Έτσι, όπως υποστηρίζει, εφόσον ο επόμενος σταθμάρχης βάρδιας έφτασε στις 22:00, ο ίδιος μπορούσε να φύγει, γιατί δικαιολογείται από τον κανονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (30/3), απολογείται ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει να υπάρχουν δύο άτομα στην βάρδια και μέχρι και τις 23:00. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.