Ηράκλειο: «Έκανε το παιδί ένα δοχείο ηδονής το οποίο..» - Πως προσέγγιζε ο λυράρης τον ανήλικο

Το μήνυμα του 16χρονου για τον εφιάλτη που βίωσε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ηράκλειο: «Έκανε το παιδί ένα δοχείο ηδονής το οποίο..» - Πως προσέγγιζε ο λυράρης τον ανήλικο

Σε σοκ βρίσκεται η Κρήτη με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας 15χρονου αγοριού από τα 11 χρόνια του. Κατηγορούμενος είναι γνωστός λυράρης. Στην εκπομπή λοιπόν T-live, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του ανηλίκου.

Η υπόθεση φέρνει μνήμες από την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό - δείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

«Προσέγγισε το παιδί με πρόσχημα ότι είναι φίλος της οικογένειας, επισκεπτόμενος το φροντιστήριο αγγλικών που πήγαινε. Κατόρθωσε πολύ σύντομα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, επέδρασε ευθέως στη βούλησή του κι αργότερα με απειλές και προτροπές, το έκανε ένα δοχείο ηδονής το οποίο κατέστη στα χέρια του ως ένα άβουλο εκτελεστικό όργανο.

Για αρκετό χρονικό διάστημα, αυτό το πετύχαινε μέσω απειλών κι εκφοβισμού της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας του ίδιου και της οικογένειάς του. Αυτά αποτυπώνονται ξεκάθαρα στη δικογραφία. Το παιδί έχει δώσει τέσσερις ειδικές καταθέσεις μέσω ειδικού παιδοψυχολόγου» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σε βάρος του 66χρονου λυράρη, ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στις 31 Μαρτίου.

Το μήνυμα του 16χρονου, θύμα του λυράρη

Ο 16χρονος δήλωσε λυτρωμένος και παροτρύνει και άλλα παιδιά, που μπορεί να βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην ίδια θέση να μιλήσουν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι άλλα παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν!», είναι το μήνυμα που στέλνει , σύμφωνα με την ΕΡΤ.