Αποκάλυψη "κλειδί" - Ο λόγος που προκλήθηκε η φωτιά των τρένων στα Τέμπη

Η αμαξοστοιχία είχε έναν μετασχηματιστή και...

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Αποκάλυψη

Το μεσημέρι της Πέμπτης (30/3) στην ενημερωτική κπομπή «T-live» προβλήθηκαν νέες πληροφορίες για την τραγική σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών, 20 χλμ έξω από την πόλη της Λάρισας, όπου έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είχαν σχέση με τα αίτια της έκρηξης του τρένου, πώς προκλήθηκε η φωτιά, αλλά και τι εκτιμούν οι ειδικοί, που πήγαν στα συντρίμμια και στο σημείο που έγινε η σύγκρουση, αλλά και εκεί που βρίσκονται όσα έχουν απομείνει από τα βαγόνια.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: «Μισώ τη μαμά μου γιατί μπήκε σε αυτό το...» - Ραγίζει καρδιές το 8χρονο παιδί που έχασε τη μητέρα του στο δυστύχημα

Οι αποκαλύψεις για την φωτιά των τρένων στα Τέμπη

Οι δηλώσεις κοπέλας που έχασε 2 φίλες της στην τραγωδία των Τεμπών

Το δυστύχημα στα Τέμπη έχει αφήσει ανοιχτές πληγές πάνω από όλα στις οικογένειες των θυμάτων και ύστερα σε όλους εκείνους, που γνώριζαν τα άτομα, που χάθηκαν αλλά και γενικότερα στο πανελλήνιο, που εξακολουθεί να παρακολουθεί συγκλονισμένο τις εξελίξεις.

Η πλειοψηφία των νεκρών είναι νέα παιδιά και φοιτητές με τον πόνο να είναι μεγαλύτερος, αφού ''έμειναν'' τα όνειρα τους στη μέση. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν μάλιστα οι δηλώσεις, που έκανε την Τρίτη 28/3 στο Πρωινό, η Γιολάντα μια κοπέλα, που έχασε τις 2 κολλητές της στο μοιραίο εκείνο τρένο.

Δείτε εδώ επίσης: Τέμπη: «Είχα αποδεχτεί ότι θα πεθάνω!» - Σοκάρει η εξομολόγηση επιζώντα από την τραγωδία στην Λάρισα

Η κοπέλα είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση και αυτό φάνηκε από τη φωνή της και τον τρόπο, με τον οποίο μιλούσε για τις φίλες της, ενώ παράλληλα είδαμε και τα μέλη του πάνελ να συγκινούνται για πολλοστή φορά!

«Ο πόνος είναι τεράστιος γενικά δεν πιστεύω ότι πρόκειται να φύγει ποτέ, ούτε αυτά που λένε ότι μικραίνει, απλά μαθαίνεις να ζεις με αυτόν, γιατί τα κορίτσια και όλες οι ψυχούλες, που ήταν εκεί μέσα δε θα ξαναρθούνε. Απλά επειδή εμείς τις αγαπάμε τόσο πολύ, θα ήθελαν κι εκείνες να συνεχίσουν τη ζωή μας, θα θέλανε πάντα να τις θυμόμαστε και ακριβώς αυτό θα κάνουμε.

Δεν πρόκειται να ξεχαστούνε. Αυτό που εγώ κρατώ ως φίλη τους είναι ότι είμαι πολύ τυχερή που τις γνώρισα και τις αγάπησα και με αγάπησαν. Γιατί για εμένα αυτό είναι το πιο μεγάλο, το να με έχουν αγαπήσει αυτά τα άτομα και να ξέρω, ότι είναι για πάντα στην καρδιά μου, είναι κάτι, το οποίο δεν πρόκειται να το πάρει ποτέ κανείς...

Είτε με τα όνειρα, είτε μόνο η σκέψη, τους μιλάω κάθε μέρα, τις σκέφτομαι, με τους γονείς του προσπαθώ να μιλάω με τα αδέλφια τους είναι μέσα στη ζωή, δεν είναι απλά ότι ήταν 2 φίλες μου τυχαίες, οι γονείς μου τις ξέραν, τις αγαπούσανε, όλοι τις αγαπάμε», είπε η Γιολάντα μεταξύ άλλων.