Πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε διάφορες περιοχές - Ο καιρός για Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

«Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι πρώτοι εκδρομείς για την περίοδο του Πάσχα (βασικά οι τυχεροί που πήραν άδεια από την αρχή της μεγάλης εβδομάδας) έχουν ήδη αναχωρήσει ανέμελοι για χωριά και ελληνικά νησιά (δείτε εδώ τα 5 κορυφαία για τον συγκεκριμένο εορτασμό) ενώ οι περισσότεροι που έχουν στο μυαλό τους να ετοιμάσουν βαλίτσα μετά την Μεγάλη Πέμπτη θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί γιατί ο καιρός δεν θα είναι με το μέρος τους.

Σύμφωνα με την έως τώρα πρόγνωση της ΕΜΥ βροχές και πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ενώ και τον οβελία αναμένεται να τον σουβλίσουμε με μπουφάν!

Ο καιρός το τριήμερο

Πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε διάφορες περιοχές - Ο καιρός για Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα
Unsplash.com

Μεγάλη Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Μεγάλο Σάββατο

Νεφώσεις που σταδιάκα θα αυξηθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Κυριακή του Πάσχα

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στα κεντρικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές. Διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.