Θρηνεί ο Βρετανικός κινηματογράφος - Πέθανε θρυλικός ηθοποιός

Σε ηλικία 90 ετών!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Θρηνεί ο Βρετανικός κινηματογράφος - Πέθανε θρυλικός ηθοποιός

Σε ηλικία 90 ετών, έφυγε από την ζωή ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του Βρετανικού κινηματογράφου. Έγινε γνωστός κυρίως από τις κινηματογραφικές ταινίες “Το φάντασμα της Όπερας” και “Μπάρι Λίντον”, καθώς και την τηλεοπτική σειρά “Torchwood”.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο συγκεκριμένος ηθοποιός, υπέστη πτώση από την οποία δεν ανάρρωσε ποτέ πλήρως.

Διαβάστε επίσης: Άφησε την τελευταία της πνοή λίγο πριν την Ανάσταση - Έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Χέλμη

Ο ηθοποιός που πέθανε στην Βρετανία

Ο λόγος για τον... Μέλβιν Μαρέϊ!

Ο Μέλβιν γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου 1932, στο Σεντ Πάνκρας του Λονδίνου , γιος του Χιου Βίκτορ Μέλβιν και της Μέιζι Γουίνιφρεντ, το γένος Ντρίσκολ. Ο Μέλβιν άφησε το γυμνάσιο του στο βόρειο Λονδίνο σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, ανίκανος να μάθει τα κλάσματα, αλλά ως επικεφαλής νομάρχης , ένα προσόν που είπε ότι απέκτησε έχοντας πάντα καθαρά νύχια και καλά χτενισμένα μαλλιά. Άρχισε να εργάζεται ως αγόρι γραφείου σε μια εταιρεία ταξιδιωτικών πρακτόρων στην Oxford Street .

Ο Μαρέϊ Μέλβιν
(Βικιπαίδεια)

Τον Οκτώβριο του 1957, έγινε βοηθός σκηνοθέτη, ζωγράφος θεάτρου και γενικός σκύλος του John Bury , του σκηνογράφου, και καλύφθηκε για τον πρώτο του επαγγελματικό ρόλο ως Αγγελιοφόρος της Βασίλισσας στην τότε παραγωγή του Macbeth στην πρόβα . Από την Αυλή της Σκωτίας σε ένα εργοτάξιο, η επόμενη ερμηνεία του ήταν ως κτίστης στο You Won't Always Be On Top , ενώ σύντομα ακολούθησε ένας χωρικός στο And the Wind Blew , Bellie στο Pirandello 's Man Beast and Virtue , Calisto στο De Rojas's Celestina ; Η νεαρή Jodi Maynard στο Unto Such Glory του Paul Green(όλα το 1957) και μετά ήρθε το τελευταίο έργο της σεζόν 1957–58 που έμελλε να είναι η αρχή μιας εξαιρετικής χρονιάς στην ιστορία του Theatre Workshop και της καριέρας του Melvin. Επιλέχτηκε ως Geoffrey στο έργο του Shelagh Delaney , A Taste of Honey .

Ο Μέλβιν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική έκδοση του Ράσελ στο BBC του Ημερολογίου του Κανένα , το οποίο γυρίστηκε στα στούντιο του Ealing σε ένα ειδικά κατασκευασμένο σκηνικό «βουβής ταινίας». Μαζί με τον Μέλβιν, που έπαιξε τον παραπλανητικό γιο, Λούπιν, ήταν και άλλοι ηθοποιοί από το Theatre Workshop του Littlewood, συμπεριλαμβανομένων των Bryan Pringle και Brian Murphy , οι οποίοι έγιναν επίσης τακτικοί θαμώνες του Russell. Η κοπέλα του Λούπιν στην ταινία υποδύεται η Βίβιαν Πικκλς , η ερμηνεία της οποίας στο Royal Court Theatre στα έργα του Τζον Όσμπορν για την Αγγλία είχε τραβήξει την προσοχή της χώρας.