Με ομπρέλα ή γυαλιά ηλίου; - Τι προειδοποιούν τα Μερομήνια για τον καιρό της Πρωτομαγιάς

Τι αναφέρουν από την άλλη ΕΜΥ και Σάκης Αρναούτογλου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και πολλοί είναι εκείνοι που ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες. Πως κυλήσει όμως ο καιρός το τριήμερο και με τι θερμοκρασίες θα πιάσουμε τον Μάη την Δευτέρα;

Ας δούμε τι λένε τα μερομήνια για την Πρωτομαγιά.

Πρωτομαγιά σύμφωνα με τα Μερομήνια θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Στα τέλη του Μαΐου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

Δείτε επίσης πως θα είναι ο καιρός σήμερα 27/4!

Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε στη χθεσινή του 26/4 πρόγνωση πως την Πρωτομαγιά θα έχουμε συννεφιά από το πρωί στην Δυτική Ελλάδα με κάποιες βροχές σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια κάποια περάσματα βροχών θα υπάρξουν σε ηπειρωτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο ο καιρός θα είναι άστατος και από την Τρίτη θα πάμε σε περίοδο με αρκετές βροχές.

Τι αναφέρει η ΕΜΥ

  • Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικούς όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.
  • Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.