Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Εξελίξεις στην υπόθεση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012. Όπως έγινε γνωστό συνελήφθησαν 2 άνδρες από την Ασφάλεια με σκοπό να οδηγηθούν στο σημείο όπου οι απαγωγείς έθαψαν τον άτυχο νεαρό.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 53 και 54 ετών, περιφερειακά στελέχη της συμμορίας που είχε αρπάξει τον νεαρό, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες 8/5 το απόγευμα στην Αθήνα μετά απο εντάλματα του ανακριτή καθώς από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων προέκυψαν πολλές επαφές με τον αρχηγό της οργάνωσης.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και μάλιστα εκτιμάται ότι ο ένας εξ αυτών ήταν αυτός που έκαψε το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το protothema.gr.

Δείτε επίσης: Δύο αστυνομικοί εμπλέκονται στην δολοφονία

Οι αναλυτές της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούν ότι οι δυο άνδρες μαζί με άλλα πρόσωπα κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση του πτώματος του νεαρού.

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το χρονικό της υπόθεσης δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη είδε για τελευταία φορά τον 26χρονο τότε, μονάκριβο γιο της στις 9 Αυγούστου του 2012

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος πολλά χρόνια φίλος της οικογένειας, έστησε την απαγωγή του Μάριου και στη συνέχεια προσποιείτο τον διαπραγματευτή με τους απαγωγείς, απαιτώντας από την μητέρα του νεαρού να μην απευθυνθεί στις Αρχές. Όταν τελικά το έκανε, κατάλαβαν τον ρόλο του και τον συνέλαβαν για την απαγωγή όπως επίσης και τους συνεργούς του.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν.

Ωστόσο, η υπόθεση άνοιξε ξανά, καθώς έπειτα από έρευνα των ανακριτικών αρχών προέκυψαν 8 νέοι κατηγορούμενοι.