Τραγωδία Άρτα: Θα βαφτίσουν το άψυχο σώμα του μωρού πριν την κηδεία - Το όνομα που θα του δοθεί

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η τελετή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
pixabay.com/PublicDomainPictures
pixabay.com/PublicDomainPictures

Σοκ σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η είδηση πως ο πατέρας ενός βρέφους 5,5 μηνών ξέχασε κλειδωμένο το μωρό στο αυτοκίνητό του για πολλές ώρες στην Άρτα, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τις αισθήσεις του και να βρεθεί νεκρό από τον ίδιο με αφρούς στο στόμα, αφού η σύζυγό του τον κάλεσε έντρομη για να τον ενημερώσει πως το παιδί τους δεν βρισκόταν στον παιδικό σταθμό.

Πριν από λίγες ώρες βγήκαν και τα αποτελέσματα της νεκροψίας του μωρού, τα οποία έδειξαν πως "έφυγε" λόγω έλλειψης οξυγόνου και της θερμοπληξίας και στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, την Τετάρτη 10/5, έγινε γνωστή και η απόφαση της οικογένειας για την ταφή του.

Η απόφαση της οικογένειας του μωρού στην Άρτα για την κηδεία του

Πιο συγκεκριμένα, η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/5 στις 12:00 το μεσημέρι, ωστόσο επιθυμία της μητέρας είναι να γίνει βάφτιση προτού κηδευτεί στην Περδικοράχη από όπου κατάγεται η ίδια. Πρόκειται για μία δωρεά του γραφείου τελετών προς τιμήν του βρέφους και το όνομα που θα του δοθεί είναι "Λυδία - Ελένη".

Πήγε να αυτοκτονήσει με καλώδιο ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος

Ο 37χρονος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα καλώδιο από τηλεόραση, ωστόσο οι γιατροί πρόλαβαν να του χωρηγήσουν κατασταλτικά φάρμακα. Φρουρείται, καθώς έχει συλληφθεί αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε τραγική κατάσταση είναι και η 27χρονη που υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό και ζητά συνεχώς το μωρό της.

Έξω από το νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται συγγενείς της μητέρας του και πολλοί ακούστηκαν να απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα για την εγκληματική αμέλειά του. Γι' αυτό, έχει απαγορευτεί η είσοδός τους στο νοσοκομείο.