«Είναι απαράδεκτο το πλαίσιο» - Η έντονη αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη στις κάμερες λίγο πριν το debate

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είναι απαράδεκτο το πλαίσιο» - Η έντονη αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη στις κάμερες λίγο πριν το debate

Ένας ένας οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων έφτασαν στον Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate που θα πραγματοποιηθεί σε λίγα λεπτά και κάποιοι από αυτούς παραχώρησαν μερικές δηλώσεις στις κάμερες και τα κανάλια που τους περίμεναν απέξω.

Ένας από αυτούς, λοιπόν, είναι και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εξήγησε πως επιθυμεί να ενημερώσει όσο καλύτερα μπορεί το κοινό για τις προθέσεις του κόμματός του, ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθεί η συζήτηση, τόνισε με έντονο ύφος πως είναι απαράδεκτο.

Οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη λίγα λεπτά πριν το debate

«Ελπίζω να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα. Η συνέχεια επί της οθόνης, που λένε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε αρχικά και έπειτα ένας από τους δημοσιογράφους τον ρώτησε: «Πιστεύετε ότι θα συμβεί αυτό; Είναι λίγο ασφυκτικό το πλαίσιο», με τον ίδιο να απαντά: «Είναι απαράδεκτο το πλαίσιο. Αλλά αυτό είναι το πλαίσιο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε και θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε επίσης στις κάμερες λίγο πριν μπει στην αίθουσα και έκανε τους πάντες να γελούν με το σχόλιό του για τον αγώνα που θα προβάλλεται ταυτόχρονα.

«Σε ότι αφορά τη σημερινή διαδικασία θα πει κάποιος, βαράτε με και ας κλαίω. Εάν διαφωνείς με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό το debate, γιατί έρχεσαι τελικά ρε φίλε; Αυτό δεν θα ρώταγες; Το ξέρω. Έρχομαι γιατί συμμετέχει το κανάλι στο οποίο εργάζομαι. Έρχομαι γιατί το κανάλι το οποίο εργάζομαι ήθελε να το εκπροσωπήσει κάποιος στο σημερινό debate και αυτός είμαι εγώ», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κριθούμε εμείς οι δημοσιογράφοι, γιατί είναι φοβερά περιορισμένες οι δυνατότητες, τα χρονικά πλαίσια και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το debate».

«Ας ελπίσουμε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων, παρά τον περιορισμένο χρόνο, θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα που θα έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο και ιδιαίτερα για τους αναποφάσιστους. Γιατί οι αποφασισμένοι θα χειροκροτούν από το σπίτι όταν θα μιλάει ο αρχηγός του κόμματος που θα ψηφίσουν ή θα δούνε μπάλα. Έχω και εγώ το κινητό... Μπορεί να βλέπω που και που», δήλωσε έπειτα με χιούμορ.

Γιώργος Παπαδάκης debate