«Μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Εκείνη την ώρα δεν μας έπιαναν οι κάμερες...» - Απίστευτη αποκάλυψη από την Ράνια Τζίμα για το debate

«Λέω "παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;"»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Εκείνη την ώρα δεν μας έπιαναν οι κάμερες...» - Απίστευτη αποκάλυψη από την Ράνια Τζίμα για το debate

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του debate των πολιτικών αρχηγών λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαϊου, χθες 10/5, η Ράνια Τζίμα βρέθηκε στο στούντιο του MEGA και στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη.

Η δημοσιογράφος λοιπόν, είπε πως όλοι οι συνάδελφοι της ήταν εξαιρετικοί, παρόλα αυτά σχολίασε πως δεν είχαν λόγο πάνω στον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν. Παρόλο που υπήρχε πρόθεση από πλευράς τους, δεν υπήρχε ανοιχτός διάλογος.

Μάλιστα, αποκάλυψε και ένα περιστατικό που δεν τράβηξαν οι τηλεοπτικές κάμερες, αναφορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η αποκάλυψη της Ράνιας Τζίμα για το debate

«Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα θέλαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο debate. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον θέλαμε έναν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη.. Είπαν στους δημοσιογράφους "ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση". Κάποια στιγμή λέει ο Ανδρουλάκης "κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή". Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω "παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;". Με βλέπει ο Κουβαράς και μου λέει..."δεμένα τα χέρια μου". Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί. Τον Πρωθυπουργό;», αποκάλυψε.

«Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός» πρόσθεσε, και συνέχισε «Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο debate».

Να σημειωθεί πως η Ράνια Τζίμα αποθεώθηκε από το twitter για τον τρόπου που χειρίστηκε την κατάσταση στο debate - δείτε εδώ τι γράφτηκε.

Οι δηλώσεις της πριν το debate

«Μπαίνουμε μέρα και θα βγούμε νύχτα! Μεγάλη η διαδικασία, ελπίζω και ωφέλιμη. Κάνοντας λίγο την προετοιμασία κατάλαβα ότι είναι στενός ο κορσές που μας έχουν φορέσει. Ελπίζω την επόμενη φορά, συγγνώμη και για την φωνή μου, να καταφέρουμε να ανοίξουμε λίγο αυτό το πλαίσιο γιατί είναι άδικο οι δημοσιογράφοι να πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας με όρους που δεν ορίζουμε καθόλου.

Ή ορίζουμε πολύ λίγο και την επόμενη ημέρα θα πρέπει να κριθούμε βεβαίως για αυτό. Τέλοσπαντων, αν βγει έστω και κάτι ωφέλιμο θα είναι πολύ σημαντικό. Σας ευχαριστώ πολύ» είπε πριν εισέλθει στη συνέχεια στον εσωτερικό χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.